byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Utekök klart!

Publicerad 2017-08-23 08:40:33 i Tomten,

Ja då var uteköket klart, eller nästan iallafall. Det enda som fattas nu är någon täcklist runt bänkskivan. Det blir förmodligen en bockad aluplåt runt om.

Närmast i bild är det en Weber Smokey Mountain 47cm, alltså en smoker. Sen en Weber 57cm klotgrill, efter den har vi en liten diskho och blandare från Ikea. Där har vi en Gardenakoppling bara och en slang som är dragen under altanen bort till änden där en ny koppling sitter i trappsteget. Då kan vi bara koppla på en slang där när vi vill ha vatten. Till sist har vi en gasolgrill med 3 brännare.


Nu ska vi bara beställa hem segelduk också så vi får lite tak när det behövs :)

Vatten i garage!

Publicerad 2017-08-16 10:42:15 i Garage,

Nu innan semestern fick vi hit rörmokaren för att installera vatten i garaget, och nu när han haft semester kan vi förhoppningsvis fortsätta på övervåningen, men det blir ett annat inlägg.

Lite dålig bild, men här i hörnet hade vi ju förberett med en slang från tvättstugan. Vi satte ett utkast på baksidan för att kunna koppla på en slangvinda.

Gardena vinda på 35m, sjukt smidigt och man kommer runt hela tomten härifrån. Plantagen säljer dessa för 1900, vi hittade den på nätet för 1400, men sen när vi var på Gekås sålde de den för 999.

Inne drog vi ju också vatten till min bryggerihörna. Skönt att slippa springa in i tvättstugan hela tiden nu :)

Genomströmmningsvärmare! Jättebra tips om man inte har något jättebehov av varmvatten men ändå vill tvätta händerna eller nåt. Detta är en Oras som kostade ca 3000kr, och då ingick blandaren. Man tar in vattnet genom blandaren, och vill man ha varmt så skickar den ner vatten till värmaren som alltså värmer medan det strömmar igenom. Ingen jättekapacitet, men den gör sitt jobb och den tar inte alls mycket plats. Den är runt 1/3 av varmvattenberedaren vi tänkte ha från början.

Gjuta bänkskiva!

Publicerad 2017-08-02 23:38:29 i Tomten,

Nu har äntligen gjutit bänkskivan, det tog lite tid att komma till skott bara :) Jag kan tipsa om att om någon funderar på att gjuta en bänkskiva i betong så är det nog en bättre idé att gjuta i form än att platsgjuta som vi gjorde. Jag vibrerade med slagborr ganska länge, men hade svårt att då bort all lluft. Gjuter man i formplyfa och vänder upp den färdiga skivan så får man ju en helt slät skiva. Jag tänkte nu testa att slipa ner skivan när den brunnit klart, och sen spackla med ny betong och slipa den slät. Funkar det inte så lägger vi klinker på den :)

Vet inte om jag skrivit innan vad vi ska ha i uteköket. Det blir iallafall en smoker närmast i bild, sen klotgrillen, en diskho och till sist gasolgrillen :)

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela