byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Köpekontrakt!

Publicerad 2015-03-19 19:47:37 i Allmänt, Tomten,

Nu i veckan fick vi hem köpekontraktet till tomten. Var nere på kommunen och skrev under allt igår, och själva köpebrevet (eller kvittot) får vi returnerat när tomten är betald.Så nu får vi boka ett möte med banken och se till att den blir pröjsad!
 
Nu är det bra 8 veckor till leverans så i veckan snackade jag lite med den plattsättaren vi tänkt anlita till badrummet. Han skulle skicka en offert så vi får se vad han vill ha. Vi har hittat kakel (Höganäs vit blank 25x40), men inget klinker. Vi vill ha samma grå klinker både i badrum och entré, alltså 3 olika storlekar. 30x30 i entrén, 20x20 helst (i nödfall 15x15) i badrummet, samt 10x10 i duschen. Inte alls lätt att hitta en platta som finns i alla 3 måtten verkar det som. Det finns för det mesta i vitt och svart, men inte grått. Får detektiva vidare :)
 
Trevlig helg!

Tekniskt samråd, vitvaror!

Publicerad 2015-03-11 10:07:00 i Allmänt, Huset, Köket, Vitvaror,

Nu har vi fått en tid för tekniskt samråd hos kommunen. Det blir 31/3. Efter det får vi förhoppningsvis ett startbesked och kan några veckor senare börja med grunden. Lite segt nu när man bara går och väntar på allt, men nu är det faktiskt bara 9 veckor till huset ska levereras :D
 
Vi har tittat på vitvaror för fullt nu någon vecka då vi vill byta ut de som följer med huset. Man kunde givetvis välja bort allt, men vi kände att man fick så dåligt betalt för grejerna att vi bestämde oss för att lägga ut det på blocket istället :)
 
Denna kylen har vi tittat på, en rostfri Samsung och såklart den matchande frysen. Kylen hade bra lösningar invändigt så det var därför vi blev sugna på den. Sen gör det ju inget att den är snygg :) Den hade en ljusramp i den bakre väggen istället för bara lampor så det blev bra ljus i den, och ett av hyllplanen var infällbart så man kan ställa högre flaskor eller liknande om man vill. Frysen hade inte lika tjocka väggar som andra frysar, vilket gör att den har 40 liter större volym. Även fast-freeze och lite sånna funktioner.
 
Den här diskmaskinen blir det. En Cylinda inbyggnadsmaskin så man får sätta en lucka på utsidan. Vi tänkte först ta en rostfri, men eftersom kyl/frys, ugn och mikro står på ett ställe och diskmaskinen står under bänkskivan ihop med lådor och liknande så tänkte vi att det passar bättre med en lucka till där. Kollade först på en Bosch, men denna hade mycket lägre ljudnivå och lägre vattenförbrukning.
 
Detta är mikron som vi kommer ha. Rostfri inbyggnadsmikro som vi väljer dels för design, och dels för att vi tyckte att det var smidigt med snabbknappar till effekten. 
Denna är vi inte riktigt säkra på än, men vi vill iallafall ha en vertikalfläkt för det känns lite mer öppet över hällen då. Vi vill ha en billig fläkt, men ändå inte en skitful och med bra kapacitet.
Ugnen blir en inbyggnadsugn i rostfritt, dock inte helt säkra på denna heller. Vi har kollat rätt mycket på ugnar och märkt att de riktigt bra börjar på ca 7000 kr, men så mycket vill vi helst inte lägga. Vi vill ha en ugn som går till minst 250 grader, faktiskt inte alla som gör det. Vi vill ha en stor fläkt så det blir jämn värme i ugnen. Vi har en nu med en mindre fläkt och den blir det lite ojämn värme i. Vi vill också ha någon form av "automatisk rengörning". Den här ugnen var en katalytisk vilket innebär att skit inte bränner fast utan man kan bara torka bort det. Den har även en inbyggd termometer, inget måste men ändå smidigt. Vi kommer köpa till teleskåpskenor också. Denna ugnen ligger på 5500 så det lutar åt den, hoppas på en till vitvaruvecka på elgiganten innan vi flyttar in :)
Hällen finns inte så mycket att säga om, vi tycker att det räcker med en ganska basic induktionshäll så länge den har boost-funktion och att man kan ställa värmen direkt (som på denna, 1-14) och inte med +/-.
Tvättmaskinen har vi redan köpt då den var billig på mellandagsrean. Vi tror inte vi kommer få den till bättre pris innan vi ska använda den så det var lika bra att slå till. Vi hade redan bestämt oss för denna också. En Samsung på 7kg, 1400rpm, energiklass A+++ och Eco-bubble som gör att man kna tvätta på lägre temp om man vill.. Ordinarie pris var 5900 och på rean fick vi den för 3500. Vi tänkte ha en matchande torktumlare, men vi väntar till nästa rea på elgiganten för de är så jävla dyra :) De låg på 7500 på nätet. Däremot hade de en i butik i Jönköping för 5800 har jag för mig, men det var nog en utgående modell för den fanns inte kvar på nätet. Har de den kvar när vi flyttar in så tar vi nog den så fort de sänker priset. Alternativet var den minsta modellen för 4500, men den hade energiklass B och var inte riktigt lika effektiv enligt spec.
 
Hoppas bara vi blir av med standardgrejorna snabbt då vi inte vill ta av "inflyttningskapitalet" till detta, och man vill helst inte sälja använda grejer heller och få mindre betalt för dem.

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela