byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Garderob i entrén!

Publicerad 2016-02-22 09:21:24 i Badrum, Huset,

Det blev en trip till Ikea i helgen för att köpa garderoben till entrén. Vi har ju haft de garderoberna man fick med huset i sovrummet så länge men de sväljer ju inte så mycket.

Vi köpte en 100cm och en 50cm Pax med två vita dörrar och en spegeldörr. Sen tog vi några fullhöjdshandtag som var nyhet. Blev riktigt snyggt! :) Inredningen tog jag inga bilder på nu men det är skohyllor, klädstång och hyllplan i den stora, och i den lilla lådor och hyllplan. Så här ser det iallafall ut :)


Lite dåligt ljus kanske, men men...Vi var tvungna att ha garderoben en liten bit från väggen eftersom handtaget tar i och man vill ju kunna öppna dörren minst 90 grader (det är gångjärnsdörr och inte skjutdörrar). Men vi kommer köpa någon dörromfattning eller liknande och täcka hålet sen.När vi ändå var på Ikea passade vi på att köpa den sista delen till badrummet, högskåpet som matchar kommoden. Skönt med mycket förvaring :)


/Micke

El i köksön!

Publicerad 2016-02-11 13:17:41 i Köket,

Nu har vi fått in el till köksön, riktigt gött att ha uttag nu som man lätt kommer åt :) Flera har frågat hur vi skulle gå till väga så jag har knäppt lite extra bilder :)


Först gjorde jag ett hål mellan de två reglarna där vi skulle ha upp strömmen och skar bort isoleringen.Så här ser det ut under golvspånet :)Sen mätte vi ut ovanifrån vart hålet skulle vara utifrån gavelväggen och volymskarven, och mätte ut motsvarande underifrån och gjorde ett 18mm hål (för att komma igenom med 16mm slang).
Här har jag satt upp vp-rör från biltema (skitbilliga) från slangen som kommer uppifrån elcentralen och bort till hålet.Sen fixade elektrikern resten med kabeldragning och slang.Jag satte dit isoleringen igen och bara tejpade runt om, det borde hålla :)Jag hade ju tänkt ta dubbelhäftande tejp på golvet till uttaget, men elektrikern påpekade att man får ju damm i uttaget då. Så det fick bli en halvsnygg lösning eftersom det ändå inte kommer synas sen när vi får på täckskivan :)Så här blev popup uttaget i nedfällt läge! :)Och uppe! Blev riktigt nöjd med detta då det tar så extremt lite plats jämfört med andra popuputtag. Det kostade inte heller mer än 400kr, och det fanns andra dyrare varianter om man vill ha det (med fler uttag och usb tex). Det är som sagt köpt på elbutik.se

/Micke

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela