byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Bokat slutsamråd!

Publicerad 2015-07-23 23:16:12 i Allmänt, Huset,

Idag bokade vi slutsamråd, det blir onsdag nästa vecka. Vi tänkte att då har vi 2 dagar nästa vecka ifall vi inte skulle hinna det sista i helgen. Inne i huset är det bra ett par lister i entrén kvar och en tapet i trappan samt bakom kaminen.  I garaget är det några gipsskivor på ena väggen kvar. I förrgår skruvade vi upp kommoden i badrummet och igår kom rörmokaren och satte dit tvättställ. Blev riktigt snyggt :) Vi fick också upp fondväggen i sovrummet igår. Idag hämtade vi diskmaskinen och tvättmaskinen, nu ska vi bara ha luckan till diskmaskinen vilket kan ta lite tid när alla har semester.
 
 
Det blev en svartbrun Godmorgon kommod, 80cm bred, med en vit skiva. Sen köpte vi ett Svedbergs Plask tvättställ och tog blandaren som kom till huset.
 
 
 
Fondväggen i sovrummet. Vi tyckte att det skulle bli lite snyggare att sätta den liggande :)
 
 
 
Och diskmaskinen på plats :)

Väntetid!

Publicerad 2015-07-21 23:04:39 i Allmänt, Huset, Köket,

Nu är vi snart klara, bara lite småpill kvar. Några få lister och 2 tapeter. Det som tar tid nu är att vi får vänta på tapeter och en aluprofil till entrén. Vi skulle ju ha något bakom kaminen, helst någon träpanel som vi täbkte måa svart. Men då var ju såklart minimimåttet till brännbart material 100mm, coh väggen är 101mm från kaminen. Då får vi ta en tapet istället, och vi hittar ingen snygg med motvi av träpanel. Då beställde vi istället en med svart skiffer som vi också tror kommer bli skitbra :) Vi ska också ha en tapet på väggen vid trappan. Först ville vi ha en fototapet, men eftersom vi om kanske 1 år kommer bygga en vägg där till badrummet uppe som fortsätter upp i taket så väntar vi med det och tog en enkel tapet så länge. Det blev en med björkar typ och färgade fjärillar på :)
 
Vi tänkte ju också bygga igen skarvarna mellan modulerna med en enda bred vit mdf skiva, men semestertider sinkar det också. Vi tänkte istället ta det som Hjältevadshus skickar med så länge, men det hade de nog missat att skicka med. Då fick vi istället köpa vit massoniteboard och några kantlister och bygga igen det så länge tills vi får tag i mdf skivorna.
 
Vi har fått upp fläkten i köket också, den blev skitbra. Snyggt med en svart vertikalfläkt, och lite rymligare över hällen.
 
 
 
 
 
 
 

Semester!

Publicerad 2015-07-17 01:07:01 i Allmänt, Vitvaror,

 
 
 
Idag satte vi in de nya vitvarorna, eller iallafall kyl/frys Och ugn. Hällen ska installeras och fläkten får vi försöka få upp i helgen. Diskmaskinen kommer i slutet av månaden för den var restad.
 
Nu är det iallafall semester :) Då får vi lite mer tid i huset till att göra klart det sista och planera lite med möbler och inredning eftersom allt som vi vill ha utgår :/
 

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela