byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Altanen komplett!

Publicerad 2018-04-22 19:03:04 i Tomten,

Vi har länge haft ett hål i trappan under bänken. Anledningen är att det kändes meningslöst att ha en trappa bakom bänken som man aldrig kommer använda, därför bestämde vi oss ganska tidigt för att bygga odlingslådor där. Tyvärr har vi inte kommit till skott förrän nu. Vi har varit lite osäkra på hur vi skulle bygga det, och vi har haft annat att göra också :) Nu är det iallafall klart! Jag har inga byggbilder, men kan beskriva lite hur vi gjorde och varför.

(null)

Så här ser det ut! Vi försökte få ihop det så bra som möjligt med altanen och körde samma stuk med vitmålad läkt. I botten och baksidan har vi obehandlad läkt (med lite mellanrum) pga att vi ville inte ha impregnerat virke där vi ska odla något ätbart. Vi tänkte nämligen sätta jordgubbar och smultron här :) Sen har vi bara häftat markduk i hela lådorna. Senare i veckan ska vi fylla dem med jord och sätta bären :)

Lite framsteg på övervåningen!

Publicerad 2018-04-16 19:42:36 i Övervåning,

I helgen var vi uppe och började isolera väggarna, samt satte osb och gips på en del. Det tar en stund när man bara har en skruvdragare, men jag tänkte ändå visa de lilla vi fick gjort :)

(null)
Här är då gavelväggen, motsatt sida mot allrummet är också färdig.

(null)
Denna är tagen inifrån garderoben i sovrummet. Ungefär halvfärdigt!

Kan visa lite hur vi tänkt med belysning också.

(null)
Här är badrummet, där vi kommer ha 3 spottar, precis som i alla sovrum och ungefär likadant i allrum. Det finns linser med olika spridning på de spottar vi ska ha så vi får prova oss fram här :)

(null)
Här är allrummet, denna sidan är bredvid trappan, 3 spottar här också, och på motsatt sida har vi bara 2 spottar eftersom.....

(null)
...att kupan sitter där och då fick inte den 3e plats. Men vi har istället satt 4 spottar i kupan :)

Altantvätt!

Publicerad 2018-04-10 19:09:14 i Allmänt, Tomten, Övervåning,

I helgen var det riktigt skönt vårväder med 19° på termometern. Då passade vi på att tvätta altanen med högtryckstvätten och medföljande tillbehör för detta. Vi köpte en Kärscher K5 i Ullared förra året, snuskigt billigt! Den låg 1200kr under billigaste på Prisjakt. Det tog några timmar att köra över all trall på 100kvm, men det blev nästan som nytt igen. Jag testade även medföljande medel för trä, men det gjorde ingen skillnad så jag fortsatte med bara vatten.

(null)

Nu ska vi bara lätt dra över ytan med en slipmaskin för att få bort luddet som blir från trallen, och sen bestämma hur vi ska behandla den. Vi har hela tiden varit sugna på impregnering med brunt pigment som vi har på trappan på framsidan. Men vi har nu blivit lite tveksamma till att ha en så stor brun yta, kanske ser konstigt ut. Min chef gör samma sak just nu så vi får avvakta tills vi sett hans resultat :)

Jag kommer göra ett inlägg denna veckan förhoppningsvis om övervåningen också då elen nu är klar och vi börjat smått med att sätta igen väggarna :)

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela