byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Vedställ!

Publicerad 2015-11-24 07:33:12 i Huset,

Vinterkylan kan komma, vedstället klart :) Byggde ett eget vedställ då jag inte hittade något som såg ut som det vi ville ha.Det är några kvadratiska metallrör som jag gerat och svetsat ihop, sen lämnade vi det hela för en mattsvart pulverlack så det matchar kaminen hyfsat bra. Bottenplattan är en bit av en gammal bänkskiva från ett kök som jag rundade kanterna på med en överhandsfräs och sedan betsade i en svart nyans. 170cm hög är den och den sväljer ganska mycket ved så man slipper fylla på så ofta :)

/Micke

Köksö!

Publicerad 2015-11-23 08:00:01 i Köket,

Vi började lite med köksön i helgen och fick ihop halva iallafall. Vi fick ganska bra inspiration av ön de har i visningshuset på Husknuten i Göteborg. Skithäftigt med vinkyl i ön :) Sofia som är säljare tipsade om att Ikeas Veddinge lucka ser likadan ut som Ballingslövs Solid, vilken är standard i huset, bara att Ikeas är ett par mm tunnare. Då tänkte vi att vi bygger en Ikea-ö för en bråkdel av priset mot Ballingslöv.


(Bild från www.hjaltevadshusmedia.se)

Så ser ön ut på Husknuten, alltså ett 40cm skåp, vinkyl, och ett 60cm skåp.

Vi har tänkt likadant, fast med två extra 40cm skåp bakom. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska ha för bänkskiva än heller. Vi tänkte först ta en laminat från Ikea, men de har bara 125cm djupa, och våran blir 160x140. Vi vill nog inte heller måttbeställa en som matchar den vi har från Ballingslöv vid diskbänken då vi tror att det blir för dyrt. Vi har även funderat på att betsa en träskiva, men det kanske inte är så bra att tex baka på den då. Sista alternativet är sten, och lite kul hade det varit med en granitskiva, så vi får väl ta en offert och se vart det landar i pris. Granit tål ju också varma grytor mm och är extremt hållbart. Vi får se vart det slutar :)

/Micke

Garaget på slutspurten!

Publicerad 2015-11-18 16:23:22 i Garage,

Garaget är nu färdigmålat, så nu ska vi bara få upp värmepumpen och få elen färdig. Sen ska vi få in lite garderober och hyllor till all bröte :)Vi har som jag skrivit tidigare ett garage från Björklidens garage som Hjältevadshus förmedlade. 705x845 är måtten, så det är ganska stort. Det sitter 120mm isolering i taket och 95mm i väggarna. Sen har vi satt både OSB och gips för att ha något att skruva i. Vi har sen målat med 0502-Y precis som inne i huset. Den bakre gavelväggen målade vi med en färg från Flügger som heter Retro-orange för att det ska hända något också :)


Ha de gött!

/Micke

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela