byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Altanen klar... Nästan!

Publicerad 2016-06-30 16:09:08 i Tomten,

Hej och välkomna till hajk! Nu har semestern börjat och då hinner man ju med mer på hemmafronten :) Gjorde klart bänken på altanen idag och elektrikern har dragit det sista till våran belysning vi ska ha sen. Vi kommer köpa 3 st kit på Jem&Fix om 8 led-spottar i varje, så det blir en spot/meter runt hela däcket förutom ändarna eller hur man ska säga.Här har vi då gaveln som är det sista vi gjort nu, den är 3,20m djup.Vi la trallen på samma sätt som baksidan och fortsatte i samma riktning från varje håll i hörnet. Från början tänkte vi lägga diagonalt där men när vi ritade upp det blev detta snyggast :)Lite kaos på baksidan nu, men jag har både byggt grill, oljat bord och jagat getingar på några dar nu :) Baksidan är som jag skrivit innan 4,5m djup. Nu är det bara trappan runt om som fattas, men vi får se om vi ger oss på den under semestern.


Och så har vi ljugarbänken :) Den är strax över 2 meter bred och med lite lutning framåt så att man sitter stadigt :)


En bild bara för att visa hur jag gjorde. Tog överblivna 45x145 reglar och bara kapade på mitten.

/Micke

Mycket på gång!

Publicerad 2016-06-20 11:37:21 i Huset, Tomten,

Nu har vi haft många bollar i luften den senaste veckan, så vi kör lite bilder :)


Gräsmattan är nu sådd och klar, men det tar väl 3-4 veckor innan det kommer något och 7-8 veckor innan första klippningen. Vi valde ett gräs från Granngården som heter Slottsparken eftersom den blev bäst i test i Råd&Rön.Vi har reglat upp gaveln också nu och ska fortsätta med hörnet denna veckan.Vi har också börjat måla den andra strykningen på huset. Här ser ni skillnaden på en strykning (till vänster) och två strykningar (till höger).

Entrén!

Publicerad 2016-06-14 16:43:06 i Huset,En liten uppdatering bara! Vi har nu målat stolparna vita, samt impregnerat trappan med brunt pigment :)

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela