byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Köksö update!

Publicerad 2016-04-28 07:40:57 i Köket,

Kom på att jag glömt visa köksön med täckskivan vi köpte, så här kommer en bild på det :)


Det är en lackad måttbeställd MDF skiva som vi tog från samma snickeri som gjorde bitarna till volymskarven. Ikea hade ju bara täckskivor som var 60cm breda och vi ville hellre ha en hel :) Sen har vi köpt socklar nu också, och ett extra långt handtag som sitter på sidan som ni ser för att hänga handdukar på :) Nu är det bara vinkylen som ska in men vi har fortfarande inte hittat någon vi är helt nöjda med. Vi har ingen brådis med den dock så den får komma när den kommer :)

/Micke

Baksidan!

Publicerad 2016-04-25 09:17:11 i Tomten,

Nu har vi kommit igång med gräsmattan och altanen. Det kommer bli ett enkelt trädäck på ca 100 kvm med några inbyggda "blomlådor". Gräsmattan blir ca 400 kvm.Vi har fyllt upp med grannnens överflöd lite nu till att börja med, och vi väntar på lite till från en annan granne innan vi kan fylla upp med sorterad matjord den sista decimetern :)Det blir ett L-format däck runt huset, men vi kan inte göra mer än baksidan förrän gräsmattan är klar för att komma in med grävmaskin. Det blir också en inbyggd bänk i hörnan och en liten blomlåda bakom den istället för trappsteg :)Så långt kom vi i helgen. Bärlinan klar så nu kan vi börja med regelverket. Vi valde att inte sätta plintar för det hade kostat oss runt 5000kr medans lite reglelstumpar blir kanske 500kr extra. Men vi tror att detta kommer hålla bra sålänge man inte glasar in något eller är 50 pers ute samtidigt :) Fortsättning följer...

Belysning!

Publicerad 2016-04-16 21:39:09 i Huset,

Nu har vi fått upp all fasadbelysning, blev ganska bra till slut :) Vita Nordlux Tin Maxi runt om.Det blir lite konstigt ljus i mobilen men man ser ju hur de är placerade iallafall :)Gavlarna är vi nog mest nöjda med. Riktigt snyggt när det lyser upp till nocken :) Altanen är lite lätt påbörjad men det tar vi i ett annat inlägg när vi kommit en bit :)

/Micke

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela