byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Sakta men säkert!

Publicerad 2015-06-30 23:55:00 i Allmänt, Garage, Huset,

Nu har vi hållt på sen förra tisdagen med väggarna i huset. Dock var det mycket annat också förra veckan som gjorde att man inte fick mycket gjort. Man fick åka runt och handla verktyg och material. Glömt grejer i lägenheten titt som tätt osv. Men i helgen flöt det på bra och vi kom en bit iallafall. Lite kvar att spackla upp på vissa väggar, och det tar ju så lång tid när man inte gör det till vardags :) Hoppas nu att det räcker med en vända till imorgon så vi kan börja måla sen.
 
Garaget har svärfar hjälpt oss med en del medan vi varit inne i huset. Elen är nästan färdig, väggarna har fått lite isolering och taket påbörjades idag :)
 
Vi gipsade ju väggen mellan vardagsrum och sovrum för att få lite mer ljuddämpning där eftersom den inte är isolerad. Måste tipsa om magnetsöksystemet Hole-in-One som finns på de flesta byggvaruhus. Så sjukt smidigt när man sätter väggskivor. Man sätter en dosinsats i apparatdosan och skruvar dit skivan. Sen har man en sökare med ett hål i mitten med en magnet som då sätter sig på väggen. Då har man mittpunkten på dosan där och det är bara att borra. Man behöver alltså inte mäta ut hålet :) Det blir rätt gött att ha den sen när vi ska sätta både OSB och gips i hela garaget!
 
Får väl lägga upp lite bilder sen när vi börjar komma någon vart, det är mest en byggplats nu! 

Garage och badrum!

Publicerad 2015-06-23 21:50:24 i Allmänt, Badrum, Garage,

Skulle ju lägga ut lite bilder här om dan, men det har varit fullt upp nu och ingen tid över till att blogga. Tog iallafall några bilder på garaget idag.
 
 
Det är då ett Björklidens G70 som vi tog genom Hjältevadshus, detta är förlängt 2 sektioner.
 
 
Nästa vecka ska elen dras här inne, sen isolering, osb och gips. Vi kommer ha en liten varmvattenberedare på 10 liter och en värmepump också.
 
 
 
Vi har ju haft H Zinn Bygg & Plattsättning för att kakla badrum och lägga klinker i entrén. Henrik har varit väldigt serviceinriktad och väldigt lätt att prata med. Så honom rekommenderar vi starkt till er i våra trakter :) Så här blir det....
 
 
Vi är så sjukt nöjda med entrén! Precis den rätta nyansen på plattor vi ville ha, men de var inte lätta att hitta. De är ljusare i verkligheten än på bilden. Vi valde att lägga klinkern till slutet av öppningen mot köket, alltså lite kortare än från fabrik.
 
 
I badrummet tog vi vita, blanka 25x40 plattor som lades liggande utan förskjutning. Samma klinker som entrén på 30x30.
 
 
Och så här blir duschen, 90x90 med samma plattor i 10x10. Sen ville vi ha något upp på väggen vid blandaen, men för att inte få för mycket olika grejer så tog vi samma platta och bara drog upp 3 rader, enkelt och snyggt :)
 
 
Imorgon kommer han igen och lägger den sista mjukfogen och på torsdag kommer rörmokaren och sätter upp inredning. Imorgon kör vi vidare med spacklingen i köket och vardagsrummet, får se hur långt vi hinner, vi ska hinna med en runda till Beijer också. Så mycket att göra nu så man hellre hade haft semestern redan nu känns det som. Men men, gött med lite ledigt sen om vi hinner klart tills dess :)
 

Lite nya bilder!

Publicerad 2015-06-20 22:08:00 i Allmänt, Huset,

Varit uppe i huset hela dagen nu och småpillat lite inför nästa vecka. Satt handtag och lås på förrådsdörren till garaget, lyft upp trappan lite för att plattsättaren ska komma under med klinker, städat av lite av det värsta, och plastat in kaminen inför allt väggjobb så det inte blir alltför dammigt där :) Får se om vi kanske börjar spackla lite smått imorgon. Ska försöka ta lite bilder på garaget imorgon också :) Här kommer dagens iallafall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fortsatt trevlig midsommar!

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela