byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Torkställ!

Publicerad 2016-03-22 09:54:22 i Huset,

Nu har vi slängt ut hyllplanen i garderoben där golvvärmefördelningen är och satt in två torkställ från Ikea. Ett 120cm och ett 60cm, blev helt ok. Däremot kan jag ju tipsa om att inte sätta upp hyllor först och sen riva bort allt. Det blev ett gäng fula hål och dum som man var fyllde jag med transparent silikon istället för vit så nu syns de ganska väl. Jaja, så här ser det ut!Tvättstuga färdig!

Publicerad 2016-03-03 07:15:19 i Huset,

Hej hej!

Ja då har vi gjort klart tvättstugan också. Som de flesta andra blev det Ikeas köksinredning även för oss. Vi körde på två bänkskåp och en brunsvart Ekbacken bänkskiva som är 60x246. Sedan är det fyra 60cm överskåp. Vi funderade först på att ta tre 80cm skåp med dubbeldörrar men så blev det inte :) Luckorna är samma Veddinge som vi satte på köksön och handtag tog vi bara några vi tyckte var snygga.

Som med allt var det lite krångel även med detta. Vi tog en Boholmen diskho, vi hade egentligen tänkt en annan från blrjan men den kändes för liten när man såg den på Ikea så det fick bli en Boholmen. Vi fällde in den i bänkskivan och gjorde hål till blandaren (vi använde den gamla blandaren som följde med huset). Men rören till blandaren räckte inte ner till ventilerna igen eftersom blandaren sitter ca 5cm längre ut från väggen med de nya grejerna. Givetvis var det inte heller någon standard 1/2" gänga på ventilerna så vi fick ringa rörmokaren för att skarva rören. Det gick ändå rätt smidigt och kostade inte mer än 500kr men ändå.

Vi har också satt in lite hyllplan i överskåpen och när de är fyllda med allt som är ovanför golvvärmefördelningen nu ska vi nog sätta upp lite torkställning där inne. Vi hörde ju en av säljarna på Husknuten snacka om detta när vi var där. Det är lite mer värme och genomströmning fär ovanför golvvärmen så allt torkar fortare, plus att man slipper ha allt hängandes i rummet.

Vi vill också ha två djupa trådbackar i det bänkskåpet längst till höger för att slänga tvätt i, men Ikea hade bara sitt Algot system och de är för stora för köksskåpen. Så vi kanske ska kolla på Pelly, de har trådbackar som går på skenor som vi tror passar. Vi ska sätta upp några krokar på sidan av det yttersta bänkskåpet sen också för att kunna hänga några handdukar men vi hittade inga snygga på Ikea.

Så här ser det iallafall ut :)Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela