byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Garage!

Publicerad 2015-05-23 09:11:00 i Allmänt, Garage,

 
 
 
 
 
Garaget är påbörjat, de skulle nog göra klart det idag så vi får se sen hur det färdiga resultatet blir :) Vi är glada att vi tog ett så pass stort garage då det känns som att man verkligen kommer behöva förvaringsutrymmet. Som jag skrivit tidigare finns det ju inget förvaringsutrymme i nya hus, och de flesta löser ju det delvis genom att bygga lite vindsförvaring på övervåningen. Där vill vi ha öppet till nock i alla rum så det var inte ett alternativ.
 
Då valde vi detta Björklidens G70 som Hjältevadshus förmedlade. Det är det näst minsta (de räknar på bredden, längd är samma standard på alla) som är 705x605. Sen valde vi till 2 extra längdsektioner så det slutliga måttet blir 705x845. Vi tog enbart denna bredden för utseendet. Det finns inget värre än när det inte ser symmetriskt ut. Detta garage som ni ser har samma mått mellan portarna som från porten ut till kanten. Det mindre garaget hade jättetätt mellan portarna, och de större hade längre ut till ändarna. Därför valde vi G70. Vi valde ju också till montering av garaget för vi tänkte att det skulle vara smidigt att bara slänga in allt där innan vi flyttar in. Men pga brandsäkerheten så måste väggarna vara gipsade innan man får nyttja garaget enligt kommunen, så det sket sig. Det innebär att vi åndå måste göra färdigt garaget innan vi får använda det. Hade vi vetat det innan så hade vi förmodligen inte valt till montaget då det låg på strax över 41000. Ganska mycket pengar för 1-2 dagars jobb.
 
Det känns som att längden är perfekt när man står inne i det. Bredden kändes större än vad jag trodde, men det gör absolut inget. Mer yta är alltid bättre :) Vi matade snickarna med lite fika också, alltid uppskattat, och man får kanske ett ännu finare garage :) Sen är det ju kul att sitta och tjöta med dem över en kopp kaffe också, alltid något tips eller så man kan få.
 
Trevlig helg!!

Litet möte med byggledaren!

Publicerad 2015-05-20 00:00:00 i Allmänt, Hjältevadshus,

Idag var jag uppe i huset igen och mötte upp byggledaren som skulle komma förbi. Vi gick igenom lite smågrejer som skulle åtgärdas på huset. Bla en sak vi fått påpekande av byggnadsinspektören var att det var "bristfällig isolering" på övervåningen. Ena gaveln var det lite för små bitar i och så tyckte han. Byggledaren sa iallafall att de drar helt enkelt ner plasten och fixar detta. Tummen upp! Såg också att köksfläkten var lite sne. Det ska de också fixa även om vi inte kanske behåller den sen. Som jag skrivit innan är vi ju sugna på en Cylinda vertikalfläkt. Men OM man nu skulle ångra sig så är det ju bra om den sitter rakt :) Annars såg det bra ut, grabbarna höll på med taket samt få upp kaminen. Har för mig att byggledaren också sa att nästa vecka kopplar de på vatten och då drar de igång pannan också. Fick också mail från säljaren om varför våran ytterdörr var vit. De hade visst problem med leveranserna av de grå och satte därför en vit så länge. Men de byter den till slutbesiktning. Så kan det vara ibland. Imorgon ska jag upp där igen och träffa våran KA och se vad han säger.
 
Ha det gött allihop!

Lite fler bilder!

Publicerad 2015-05-17 17:11:09 i Allmänt, Hjältevadshus, Huset, Köket, Tomten,

Var uppe idag och tog lite fler bilder då vi inte hade något att göra direkt :)
 
 
Blir nog snyggt sen när de svarta pannorna kommer dit :) Dock ska ju entrédörren bytas mot mörkgrå!
 
 
 
Smidigt att kunna välja till gavelfönster redan från fabrik (och ännu bättre, färdigisolerat tak)! Garaget ligger på plattan och ska monteras kommande vecka :)
 
 
 
Kupan blir kanon! Mycket yta och mer ljusinsläpp :)
 
 
 
Vi är så glada att vi i sista stund valde till fönsterdörren på baksidan. Den passar in i fasaden och ger mycket mer ljusinsläpp.
 
 
 
Däremot tog vi ingen fönsterdörr i köket. Där vill vi ha lite mer insynsskydd på morgonkvisten :)
 
 
 
Där inne står kaminen redo för montage. Vi tog Contura 556 för att den har stora sidoglas vilket innebär en större betraktningsvinkel :) Detta rekommenderar jag verkligen så länge de har 50% på kaminen!
 
 
 
Svårt att få en bra bild när det speglas i fönstret. Men köket är ju ett Pluskök med lådor istället för underskåp :)

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela