byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Garage!

Publicerad 2015-05-23 09:11:00 i Allmänt, Garage,

 
 
 
 
 
Garaget är påbörjat, de skulle nog göra klart det idag så vi får se sen hur det färdiga resultatet blir :) Vi är glada att vi tog ett så pass stort garage då det känns som att man verkligen kommer behöva förvaringsutrymmet. Som jag skrivit tidigare finns det ju inget förvaringsutrymme i nya hus, och de flesta löser ju det delvis genom att bygga lite vindsförvaring på övervåningen. Där vill vi ha öppet till nock i alla rum så det var inte ett alternativ.
 
Då valde vi detta Björklidens G70 som Hjältevadshus förmedlade. Det är det näst minsta (de räknar på bredden, längd är samma standard på alla) som är 705x605. Sen valde vi till 2 extra längdsektioner så det slutliga måttet blir 705x845. Vi tog enbart denna bredden för utseendet. Det finns inget värre än när det inte ser symmetriskt ut. Detta garage som ni ser har samma mått mellan portarna som från porten ut till kanten. Det mindre garaget hade jättetätt mellan portarna, och de större hade längre ut till ändarna. Därför valde vi G70. Vi valde ju också till montering av garaget för vi tänkte att det skulle vara smidigt att bara slänga in allt där innan vi flyttar in. Men pga brandsäkerheten så måste väggarna vara gipsade innan man får nyttja garaget enligt kommunen, så det sket sig. Det innebär att vi åndå måste göra färdigt garaget innan vi får använda det. Hade vi vetat det innan så hade vi förmodligen inte valt till montaget då det låg på strax över 41000. Ganska mycket pengar för 1-2 dagars jobb.
 
Det känns som att längden är perfekt när man står inne i det. Bredden kändes större än vad jag trodde, men det gör absolut inget. Mer yta är alltid bättre :) Vi matade snickarna med lite fika också, alltid uppskattat, och man får kanske ett ännu finare garage :) Sen är det ju kul att sitta och tjöta med dem över en kopp kaffe också, alltid något tips eller så man kan få.
 
Trevlig helg!!

Kommentarer

Postat av: Johan

Publicerad 2015-05-23 10:53:08

Sjysst garage! Har nyss skrivit på för ett Spira 168 som jag ska bygga i Stockholm.

Tycker du att byggprocessen har gått smidigt med Hjältevads?

Har ni råkat ut för några kostsamma överraskningar under bygget?

Det ska bli kul att se bilder på det färdiga huset när ni är klara.

Svar: Kul! Mja som jag skrivit i något inlägg tidigare så har det varit lite informationsfattigt om processen, men annars har det gått bra. Läste på en annan blogg att Sthlms kontoret har som rutin att ge kunden en pärm om processen när man skriver avrop, men den fick inte vi. Annars har Hjältevadshus varit bra att göra med över lag. Det kom en överraskning på garagegrunden. Säljaren uppskattade 50000 i kalkylen vi tog till banken, i verkligheten blev det 100000. Så det kan ju vara ett tips. Kolla med den som faktiskt ska utföra jobbet. Allt gällande huset däremot har stämt på kronan.
Micke

Postat av: Robert

Publicerad 2015-05-26 13:04:19

Får man fråga vad kalkylen från hjältevadshus låg på och var er ligger på med tomt och allt. Är själva på gång och bygga 1,5 plan och tittar nu på olika leverantörer

Svar: Allt som allt blir det ca 2,9 milj. Det som inte stämde i kalkylen var en prishöjning på köket som säljaren inte visste. Sen garagegrunden uppskattade han fel pris på, annars har allt stämt. Det är det som är bra med modulhusen som byggs klart i fabrik. Du får ett fast pris från början och det enda som kan skena iväg är markarbetet på tomten, resten har du koll på. Nu var våran tomt plan och fin från början så det enda som tillkom var ett lass grus till garageuppfarten. Vilka tillverkare har du tittat på?
Micke

Postat av: Va fick ni betal för garage som tillval ink allt som ni gjorde oisolerat

Publicerad 2017-05-09 18:44:08

Hej snyggt garage. Skall oxå bygga med hjältevadshus,får man fråga va ni fick betala för garaget inkl allt oisolerat? E inne på ett liknande garage nämligen.. Med vänlig hälsning,

Svar: Tack! Vi har gett ca 325000 inkl allt, man kan räkna bort 15000 för isoleringssatsen om man inte vill ha den. Grunden kostade 100000 av den summan. Vi tog den enbart genom Hjältevadshus för att få det klart snabbt och kunna ha det som förvaring. Behöver man inte det så rekommenderar jag nog att bygga lösvirke, då kan du bestämma mått och takhöjd helt fritt :)
Micke

Postat av: Jimmy

Publicerad 2018-03-16 22:37:24

Tack för tips och tankar! Riktigt fint garage!

Hur brett har ni mellan hus och garage? Svårt att avgöra vad som är lagom när man bara har nybyggnadskartan framför sig.

Svar: Kul att det är till hjälp 😊
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela