byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Köpekontrakt!

Publicerad 2015-03-19 19:47:37 i Allmänt, Tomten,

Nu i veckan fick vi hem köpekontraktet till tomten. Var nere på kommunen och skrev under allt igår, och själva köpebrevet (eller kvittot) får vi returnerat när tomten är betald.Så nu får vi boka ett möte med banken och se till att den blir pröjsad!
 
Nu är det bra 8 veckor till leverans så i veckan snackade jag lite med den plattsättaren vi tänkt anlita till badrummet. Han skulle skicka en offert så vi får se vad han vill ha. Vi har hittat kakel (Höganäs vit blank 25x40), men inget klinker. Vi vill ha samma grå klinker både i badrum och entré, alltså 3 olika storlekar. 30x30 i entrén, 20x20 helst (i nödfall 15x15) i badrummet, samt 10x10 i duschen. Inte alls lätt att hitta en platta som finns i alla 3 måtten verkar det som. Det finns för det mesta i vitt och svart, men inte grått. Får detektiva vidare :)
 
Trevlig helg!

Kommentarer

Postat av: Magnus

Publicerad 2015-03-24 20:00:32

Hej!

Magnus och Johanna heter vi, och följer förstås er blogg, för vi ska själva bygga med Hjältevadshus. Har ni tagit totalentreprenad på projektet?

Mvh

Mange

Svar: Hej på er! Vad roligt! Nej Hjältevadshus har ingen totalentreprenad, utan man har delad entreprenad på hus och grund. Som de skriver på hemsidan så är det "totalentreprenad ovan grund". Lite förvirrande kanske. Ibland har säljarna förslag på grundläggare, ibland får man leta själv. Säljaren i våran region hade en kille han försökte sälja alla grunder till och på så vis få ner priset till kund. Jättebra tyckte vi då det skiljde 30000 minst mot vad vi sett andra ge. Vart ska ni bygga?
/Micke
Micke

Postat av: Mange

Publicerad 2015-03-26 21:34:03

Så sant, jag tänkte på ett vis och skrev på ett annat, det jag mena var att om ni skulle låta husleverantören ordna med allt.

Vi kommer att göra så att husleverantören får hjälpa oss med en grundfirma eftersom vi inte har någon.

Vi ska bygga strax utanför Södertälje.
Ni får kika in hos oss. :) www.familjenkaosbygger.blogg.se

Mvh Mange


Svar: Ni är på g också ser jag, kul :)
Fördelen ni har så pass nära storstan är ju att det finns ganska många att välja mellan om man vill kolla runt lite. Men tycker man att det känns ok med den som säljaren rekommenderar så varför inte. Lycka till i fortsättningen!
Micke

Postat av: nordinlundahlbygger.blogg.se

Publicerad 2015-03-28 22:03:42

Kul att ni snart får ert hus :)

Svar: Ja nu börjar det dra ihop sig :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela