byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

El i köksön!

Publicerad 2016-02-11 13:17:41 i Köket,

Nu har vi fått in el till köksön, riktigt gött att ha uttag nu som man lätt kommer åt :) Flera har frågat hur vi skulle gå till väga så jag har knäppt lite extra bilder :)


Först gjorde jag ett hål mellan de två reglarna där vi skulle ha upp strömmen och skar bort isoleringen.Så här ser det ut under golvspånet :)Sen mätte vi ut ovanifrån vart hålet skulle vara utifrån gavelväggen och volymskarven, och mätte ut motsvarande underifrån och gjorde ett 18mm hål (för att komma igenom med 16mm slang).
Här har jag satt upp vp-rör från biltema (skitbilliga) från slangen som kommer uppifrån elcentralen och bort till hålet.Sen fixade elektrikern resten med kabeldragning och slang.Jag satte dit isoleringen igen och bara tejpade runt om, det borde hålla :)Jag hade ju tänkt ta dubbelhäftande tejp på golvet till uttaget, men elektrikern påpekade att man får ju damm i uttaget då. Så det fick bli en halvsnygg lösning eftersom det ändå inte kommer synas sen när vi får på täckskivan :)Så här blev popup uttaget i nedfällt läge! :)Och uppe! Blev riktigt nöjd med detta då det tar så extremt lite plats jämfört med andra popuputtag. Det kostade inte heller mer än 400kr, och det fanns andra dyrare varianter om man vill ha det (med fler uttag och usb tex). Det är som sagt köpt på elbutik.se

/Micke

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-12 21:23:19

Grymt! Kul att se att du löste det! Jätte bra inlägg med bra beskrivning och bilder. Får kopiera dig sen när det är dags för mig : ) hur tänker du sedan med vinkylen? Det är väl inte bara att trycka emellan två skåp eftersom det skall vara ventilation? Eller hur tänker du där?

Svar: Det får du absolut göra 😊 Både ja och nej, det finns inbyggnadskylar som inte behöver utrymme runt om men de är oftast dyrare. Vi har kollat på en Bosch som är 59 bred (vi har 60 mellan skåpen), men det visade sig att den behöver 40mm runt om pga några kylslingor som går i sidorna. Så nu har vi kollat på en annan som är 55cm bred och som bara behövde 25mm runt om. Den blir ju kanon då, men lite tråkigare utséende så vi får se 😊
Micke

Postat av: miriam

Publicerad 2016-02-13 09:31:29

Men vad bra med beskrivning !! Vill ju också ha i köksön sedan,det är ju så behändigt.Då kan vi använda din beskrivning som riktlinje , super !
Ni är så duktiga alltså!
Mvh Miriam

Svar: Tack! Ja det var faktiskt ganska smidigt 😊
Micke

Postat av: Fredrik

Publicerad 2017-01-26 20:56:28

Får man fråga vad köksön gick loss på exkl vinkyl? :)
Antar det blir mycket billigare än att köpa den som tillval när man beställer huset.

Svar: Helt klart! Tror att tillvalet låg på 19000 när vi skrev avrop, denna vi byggde blev ganska exakt 7000 exkl kyl, men inkl måttbeställd skiva och popup uttaget :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela