byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Montage!

Publicerad 2015-05-14 18:22:02 i Allmänt, Hjältevadshus, Huset,

Igår monterades huset. Kul att se det byggas upp som ett stort lego :) Vi hade lite otur med vädret dock. Duggade lite medan de lyfte modulerna på plats, sen blev det rätt hyfsat väder till de skulle börja med taket. Men när de skulle lyfta dit sista gavelbiten började det regna lite. Byggarna fick ju då dra av plasten bit för bit så att så lite fukt som möjligt kom in. Tyvärr hade vi ju oturen att när de drog av sista plasten och den sista takkassetten skulle upp så började det ösregna. Blev ganska mycket vatten där, men en av killarna åkte direkt och köpte spån samt satte upp en fläkt. Så idag hade det torkat upp, men vi satte ändå upp en avfuktare också för att få bort fukten helt :) De kämpade hårt gubbarna så vi fick mata dem med lite smörgåstårta också. Det verkade uppskattat :) Det blir nog inga problem med fukten eftersom vi inte ska göra övervåningen än så det finns gott om tid till att se så att inte golvet slår sig eller nåt. De hann inte göra klart verandan, men de var visst där idag också och gjorde klart den. Litet fel också som jag la märke till var att vi fått en vit dörr, men vi beställde mörkgrå. Ganska lättåtgärdat som tur är :) Då kommer lite bilder, så får jag lägga ut fler sen nästa vecka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Andreas Nordin Lundahl

Publicerad 2015-05-15 11:36:25

Spännande!
Borde de inte kolla väderleken innan de skickar ut huset för montage?
Nu blir det säkert bra ändå, men känns ju inte så kul att det regnar rakt in i isoleringen :(
Vi kommer börja med övervåningen så fort vi får slutbeskedet, så där vill man ju vara säker på att det är torrt. Täcker garbo eventuella skador orsakade av regn?

/Andreas

Svar: Jo enligt SMHI skulle det vara uppehåll, och de sa att de lyfter på volymerna i vilket fall men struntar i taket om det regnar för mycket. Egentligen var oturen bara att det ösregnade precis när de skulle få på sista biten. Men vi kör med avfuktare så det blir nog inga problem. Typiskt att det varit klarblå himmel i 2 dar efter. Jag har inte kollat än om det är garbo som går in vid fuktskador eller om det är Hjältevadshus själva. Vi ska inte börja där uppe förrän om minst 1 år så vi har iallafall tid på oss att hitta sånt :) Lycka till med ert! :)
Micke

Postat av: Heléne Jonsson

Publicerad 2015-05-17 09:14:27

Vad roligt för er att huset äntligen är på plats, nu skriver jag som du brukar: lägg upp fler bilder!

Svar: Haha :) Fixar fler i veckan! :)
Micke

Postat av: Nya huset

Publicerad 2015-05-25 22:15:38

Grattis till en lyckad husresning!

Svar: Tack så mycket! :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela