byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Förseningen tillbakadragen!

Publicerad 2015-05-06 11:38:40 i Allmänt,

Idag ringde byggledaren igen och sa att huset kommer ändå den 13 maj som det var planerat från början. Det satte lite press på grundsättaren som ännu inte är helt klar, men bra för oss :) Det var tydligen så att byggteamet fick 2 montage på 2 dagar och det funkar inte sa byggledaren.
 
Vi ska ju upp till Hjältevad på fredag och då får vi ju se vårt eget hus ändå. Jättebra! Det lite småjobbiga var ju nu att jag var tvungen att ännu en gång ringa runt och ändra datum för containern, kvalitetsansvarige ska ändra datum med byggnadsinspektören, och ledigheten på jobbet.
 
En lite komisk grej i sammanhanget är att vi har fått en liten checklista där man ska kryssa i att vissa moment är klara. Tex att husgrunden är klar, garagegrunden, plats för kran osv. Denna ska sedan sändas in till Hjältevad senast en vecka innan montage. Det är alltså idag, men inget av detta är klart än. Det roliga är att när jag frågade säljaren om detta så hade han ingen aning om vad det var, inget som någon behövt göra tidigare. Han ringde huvudkontoret, men de visste inte heller. Det enda de vet är en annan checklista som grundsättaren har. Den ska han fylla i och lämna till byggledaren. Men varför skicka ut en extra till oss som inte verkar vara viktig? Det gör bara oss mer nervösa över att något kommer skita sig inför montaget av huset, eller att det kommer någon straffavgift för att man inte skickat in den. Det hade väl varit bättre att Hjältevadshus inte skickat ut denna över huvudtaget, eftersom grundsättaren har en likadan fast mer utförlig.
 
Lite som Heléne på bloggen lakespira skrev, de verkar ha bra kommunikation inom Hjältevadshus, men inte ut mot kunden. Hela tiden uppstår frågor som man själv får ta reda på svaret till, istället för att någon ger en info direkt. Vi har aldrig byggt hus innan, vi vet inte hur det funkar, och det hade varit mycket smidigare om någon hade gett löpande info om vad som händer och vad man som kund behöver göra.

Kommentarer

Postat av: Nya huset

Publicerad 2015-05-06 17:34:43

Hej och hå, det var ju lite spännande att helt plötsligt få huset "förtidigt". Det går nog bra ändå, även om jag anar att stresspåslaget just nu är högt.

Svar: Mja från början skulle det kommit nästa vecka, men sen blev det försenat och nu drog de tillbaks förseningen för de hade hunnit ifatt tydligen. Men det blev ju genast lite stressigt som du säger :)
Micke

Postat av: Johan

Publicerad 2015-05-06 18:58:41

Hej! Kul att titta in och följa ert bygge. Jag undrar hur ni gjorde med kvalitetsansvarig? Fick ni en rekommenderad eller hittade ni en själva? Mvh

Svar: Vi fick en rekommenderad av säljaren. Känns ändå bra, han har varit noggrann hittills. Får se nu när bygget där igång hur grundlig han är, men han har fått lovord av säljaren iallafall.
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela