byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Hård helg!

Publicerad 2015-07-12 21:39:48 i Allmänt, Huset,

Nu är snart golvet lagt, bara sovrummet kvar. Vi målade det sista i fredags och la den första raden golv i vardagsrummet bara för att se hur det såg ut lite. Sen på lördagen körde vi ett långpass med en polare från 11 på förmiddan till halv 1 på natten. Då hann vi med hela vardagsrummet och entré, sen tog vi köket idag. Vi la golvet utan skarvar i kök/vardagsrum/entré för att få känslan av större rum och slippa fula lister. Det blev verkligen skitbra :)
 
Golvet är som jag skrivit tidigare ett Pergo laminat som heter Vinter Ek. Det gick ganska fort att lägga eftersom det är deras "Longplank" som är över 2 meter/skiva. Sen hade de ett nytt klicksystem som heter "PerfectFold 3.0" vilket innebär att det är ett plastclips på kortsidorna. Då sätter man alltså ihop långsidan och skjuter intill kortsidan och bara viker ner den. Så är det iallafall tänkt, men verkligheten var en annan. Skjöt man den ända intill så överlappade den lite och då kunde man knäcka kortsidan. Man fick istället vara jääääääääävligt noga med att kortsidorna låg paralellt innan man vek ner golvet, men när vi väl kom på det så blev det bra :) Golvet har också en ytskruktur som ger lite länslan av riktigt trä vilket är rätt häftigt på ett laminatgolv, sen var det fasade kanter runt om.
 
Det var inte så dyrt heller. Skulle vi valt ett trägolv vi ville ha var det Kährs vita enstavsek som låg på 800/kvm ungefär, alltså runt 65000 för ett golv. Nu tog vi istället detta laminat som vi gav 270/kvm för, knappt 22000, 1/3 av vad ett trägolv kostar i samma stil. Dagens laminat är inte så dåliga heller, vårt har repskydd, är slagtåligt, livstids garanti mot solblekning, bra fuktmotstånd osv. Om vi dessutom skulle tröttna på golvet om 10 år så svider det kanske inte lika mycket att byta heller :) Här är resultatet då, nu ska vi bara få upp lister och något bakom kaminen också :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Erika

Publicerad 2015-07-14 22:19:47

Kul med bilder, det blir riktigt toppen :)

Svar: Tack! :) Nu ska bara lister på också så är vi "klara" sen.
Micke

Postat av: miriam

Publicerad 2015-07-18 20:38:15

Wow, kommer bli kanon!

Svar: Tack! det hoppas vi också :)
Micke

Postat av: jockeochangelicashus.blogg.se

Publicerad 2015-07-25 19:12:05

Så fint golv!!:)

Svar: Tack! Ja vi tyckte det blev lite roligare än det 3-stav som var standard :)
Micke

Postat av: Ludde

Publicerad 2018-04-12 20:17:46

Började ni lägga golvet vid kaminen? Eller hur gjorde ni för att få in golvet under gnistplåten?

Svar: Våra snickare sågade ut en spånskiva med samma tjocklek som golvet+foam som var någon cm mindre runt om plåten.. Sen formsågade vi bara golvet lite grovt runt där, böjde upp plåten och tryckte in golvet.. Det var tajt, men det gick.. Vet inte om era snickare gjort så med spånet? De brukar göra det iallafall.. Är du osäker på min förklaring kan jag maila en bild om du vill :)
Micke

Postat av: Ludde

Publicerad 2018-04-12 20:18:23

Började ni lägga golvet vid kaminen? Eller hur gjorde ni för att få in golvet under gnistplåten?

Postat av: Ludde

Publicerad 2018-04-12 21:06:45

Jo dom har anpassat höjden efter vårat golv 🙂. Tänkte oxå lägga golvet utan skarvar så min tanke var om ni började lägga golvet vid kaminen och sen fick ni lägga halva bredden baklänges? Eller sköt ni in hela vardagsrumsgolvet i ett svep? 🙂

Svar: Nej vi mätte i förväg och hade sån tur att den golvskivan som kom över volymskarven hamnade precis rätt 😊 Hade den inte gjort det så tror jag att det bästa är att anpassa den första golvskivan så att man sen får den hela över skarven så man inte riskerar att det spricker.. Kanske minimal risk, men bättre att vara säker 😊
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela