byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Tomten!

Publicerad 2015-01-20 15:26:00 i Allmänt, Huset,

 Kom på idag att det inte står något om tomten i de tidigare inläggen, så det får bli ett om den också. Den är en kommunal tomt i den gamla Bolaskogen i Värnamo. Den ligger på 1001 kvm och är nästan helt kvadatisk, ungefär 30x33m. Krassen 2 är tomtbeteckningen och vi kommer få adressen Salviavägen 22 :)
 
 Så här ser den ut idag. Från början låg det en lång stenmur igenom hela tomten också, men vi hade en jäkla tur att kommunen ville ha det som fyllnadsmassa någon annanstans. Annars hade vi fått betala bortforsling av det. Lite stubbar och grejer kvar, men det kunde nog killen som ska göra grunden ta med sig. Så förhoppningsvis blir det gratis att bli av med det också. Det som var bra med denna tomten var att den nästan är helt plan så det blir minimalt markarbete. Den lutar också svagt, svagt bakåt vilket är perfekt för att få bort vatten från huset.
 
Så ser området ut på kartan. Vi fick alltså den som hette Krassen O när vi sökte. Vi hade sökt i ordningen
 
1.Krassen O
2. Krassen P
3. Basilikan E
4. Basilikan F
5. Basilikan G
 
Eftersom vi ville ha så mycket sol som möjligt, men ändå framsidan av huset mot gatan tyckte vi ju att N,O,P,Q var bäst. Vi gillar inte när gaveln av huset står mot gatan och framsidan pekar mot grannen. Men vi ville inte ha någon hörntomt pga att många kvadratmetrar försvinner eftersom man måste ha de där 6 metrarna till gatan. Sen är det ju en massa regler för hörntomter med höjd på staket, buskar, vart man placerar uppfart mm. Med E, F, G tänkte vi att då får man iallafall kvällssolen så de kunde ju också funka. Konstigt nog fick vi vårt förstahandsval även att vi stod sist i kön. Tror jag iallafall eftersom vi gick med bara någon månad innan vi sökte. Men vi tror det beror på att många ville ha de norra tomterna bara för att de är störst. Det dumma med de tomterna tycker jag är, och det ser man redan på hur några har placerat grunderna, att man får bygga huset en bit in på tomten för att kunna ha sol på "baksidan" som då hamnar ut mot gatan. Jag hade aldrig velat ha min sociala yta av tomten ut mot gatan om det hade gått lösa på annat sätt (som att ta en annan tomt). Men som sagt, de prioriterar säkert storlek framför väderstreck, eller så vill de helt enkelt ha det så :) Kul ändå att se området växa fram ur ingenting. Grannen (vem det nu kan va) ser ut att ha kommit långt med sitt lösvirkeshus och några grunder är redan uppe på de andra tomterna. Nu i vår ska kommunen visst släppa den södra halvan av området också. De kommer säkert också gå åt som lösgodis en lördagkväll. Det var allt för idag, ha det gött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela