byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Uppdatering!

Publicerad 2015-02-09 10:41:00 i Allmänt, Huset,

Nu känns det som en lång väntan på att allt ska dra igång, men lite smågrejer har hänt iallafall. Vi hade möte med grundläggaren vid tomten, och det blev en liten käpp i hjulet när vi skulle få pris på garagegrunden. Säljaren hos Hjältevad hade nämligen uppskattat priset till 50-60000 och när han var nere tillsammans med grundläggaren för att titta på tomten så höll grundläggaren med. Jag har varit skeptisk till det låga priset hela tiden eftersom husgrunden går på 220000, hur kan då en garagegrund på halva ytan kosta 1/4? Det visade ju sig att det priset säljaren sagt enbart var för material, sen tillkommer arbete. Grundläggaren trodde ju givetvis att vi visste detta. Han trodde att totalsumman blir närmare 95000, men han skulle se om han kan få betong billigare och skynda sig med arbetet för att få ner priset. Det vore ju inte så dumt :) Typiskt bara att man får ett pris höftat och sen stämmer det inte alls. Vet man inte, så säg det! Vi har även fått besked från kommunen att bygglovet håller på att handläggas, så det borde vara klart inom de närmsta veckorna.
 
Vi var inne på Beijer igen i veckan också. Det visar sig att vi kan få ganska bra rabatt om vi lägger upp ett konto och handlar mycket där. Tittade exempelvis på innerdörrar och golvet, det blir billigare än Bygghemma.se som brukar ha riktigt bra priser. Golvet tjatade vi ner till 275/kvm, innerdörrarna får vi för 1500/st. Totalt ca 4000 mindre än nätbutikerna. Det som störde lite var att vi inte kunde få ner pris på OSB och gips mer. Säljaren sa att det priset vi fått på 14000 är riktigt billigt. Vi får väl se om vi jämför med lågpriskedjorna något. Det känns som att gipset kanske inte spelar någon roll vart man tar, men man vill ju inte ha skit heller :)
 
Innerdörrarna blir Jeld-wen Unique. Vi ville inte ha helt släta dörrar, men inte heller för mycket grejer i den.
 
Tittade även på kakel hos Jehrens Färg. Lite dålig bild, men det blir vita, blanka plattor som jag skrivit tidigare. Golvabia Fokus 25x40.
 
Denna kommer vi ha också i en lodrät rad där blandaren till duschen sitter. Golvabia Function Svart Wave Matt heter den. Lite längre än det vita, 25x50. Vi funderade först lite på att göra som en fondvägg med vitt blankt kakel av samma typ. Men vi kom på ganska snabbt att det blir för mycket skillnader då. Enkelt och stilrent ska det vara! 
 
Det var allt för idag. Ha det gött! :)

Kommentarer

Postat av: Andreas

Publicerad 2015-02-14 09:13:38

Hej!
Visst är överraskningar i den storleken det sista man vill ha i synnerhet precis när man skall börja bygget.. Verkar som ni fått grymt bra priser av Beijer på innerdörrarna. Så ni har alltså dragit av innerdörrar och golv från Hjältevadshus åtagande ? Förresten, menar du 220tsek för grund och schakt ? Vi har nämligen blivit offererade 120 ´för grunden exkl schakt och sprängning.

Hälsningar
Andreas

Svar: Mja det var lite surt, men hoppas inte det påverkar inflyttningen för mycket :) Beijer är ju inte kända för att vara billigast på marknaden, men jag sa att vi planerar att handla en hel del där på något år nu så han kunde få ner priserna. Gött när man ser att de är 25% billigare än bygghemma.se med dörrarna :) Vi tog ju GLS (Gör-lite-själv) hos Hjältevad och fick 70000 avdrag på huset, det finns som ett tillval. Vet inte om du sett tillvalskatalogen, men där står allt vad det innebär. Tapeter och golv utgår, innerdörrar inkl karmar utgår, byggstädning utgår samt att listverk och fönsterbänkar levereras löst. Men eftersom vi ville måla väggar och ha lite roligare golv än de som erbjuds tyckte vi det var en bra deal. Grunden blir 220000 inkl allt, ganska billigt vad jag förstått i de här trakterna. Priserna har gått upp lite nu då den låg på 200 när vi började snacka med säljaren för 1,5 år sen ungefär. Men då låg SMV på 235, och andra har jag sett på forum gett ännu mer. Inte kul om man måste spränga mycket, det är då det drar iväg lätt på kalkylen. Som tur är har vi en helt plan tomt så vi behöver inte göra något markarbete alls i princip, beroende på vad som finns under ytan :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela