byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Nu går det framåt!

Publicerad 2018-09-21 13:15:17 i Övervåning,

(null)

Förra helgen fick vi lite mer gjort. Vi sågade av balkarna i bjälklaget så nu har vi ett stort hål och man ser hur häftigt det kommer bli :) Vi hyrde en gipslyft också på Cramo som gick att vinkla, så det gick ganska smidigt att få upp takgipset, skönt! Tyvärr var den för hög för att kunna sätta de 1,5 nedersta skivorna så det ska vi försöka få upp denna helgen om vi hinner. Vi har lite mer finlir vid entrén också men vi får se hur mycket man hinner :)

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-03-29 23:49:00

Vad snyggt det blev nu när det riktiga räcket kom upp!
En fråga, var du tvungen att bära av på nåt annat sätt innan du sågade av bjälkarna? Hur tog du reda på vad man kan såga av och inte? Tänker att om man sågar för mycket så försvagas ju konstruktionen. I ett 1,5 planshus verkar ju golvspånet dessutom dragavlastande. Tack för svar!

Svar: Tack! Jag ringde Gunnar Sand på Hjältevadshus som är konstruktionsansvarig och hörde hur man kunde göra. Enligt honom är det inte så med dessa hus att spånet avlastar utan allt tryck ligger på tak/vägg där de möts, så han sa att det är bara att kapa :)
Micke

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-03-31 20:43:40

Aha där ser man, tack för info. Då måste det väl vara gavlarna som håller ihop hela långväggen, kanske går nån järnstång från gavel till gavel?
Blev det inget svikt i golvet däruppe? Mäter man så blir ju de avsågade reglarna knappt en halvmeter långa ut från modulskarven, och de slutar ju bara i tomma intet? Förstår inte vad som då bär upp dessa, om man inte lägger in nån tvärgående balk som bär upp ändarna.

Svar: Gavlarna är ju skruvade i limträbalken i nocken.. Balkarna man sågar av slutar i luften ja, men jag satte lite kortlingar runt, sen sitter de i balkskor inne vid volymskarven.. Golvspånet hjälper också till att stabilisera.. Jag har hoppat på det lite och det sviktar inget :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela