byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Entrétrappa påbörjad!

Publicerad 2015-10-31 20:07:28 i Huset,

Nu började vi med trappan idag medan sista spackelvändan i garaget härdade. Vi fick iallafall ihop regelverket till det översta planet och ramen med trall.

Vi ville ha en ganska stor entrétrappa med trappsteg runt om och därav valde vi bara till veranda och inte trappa från fabrik. Vi ville också bygga den så att "ramen" runt trallen går runt stolparna till verandan. Vi har också bestämt oss nu för att måla stolparna vita, men det får vi väl göra när trappan är klar :)


Vi gjorde inte som de flesta som bygger trädäck att man sätter balkskor i bärlinan i fasaden, utan vi satte både den inre och yttre bärlinan längre ner för att kunna ställa reglarna ovanpå och på så sätt spara in på balkskor (inte för att de är så jävla dyra men ändå) :) Vi tar också de yttre reglarna som kjol för varje trappsteg eller hur man ska förklara. Vi kommer alltså inte sätta trall som beklädnad utan låter regeln vara synlig, detta för att slippa skarvar så mycket som möjligt. Vi har tagit reglar som är 45x145 så varje steg blir 14,5cm högt, vilket är lite lägre än standard men det kommer förmodligen att gå jämt ut med höjden på våran tomt när den är klar :)


Typiskt att det blir mörkt redan vid halv fem nu på eftermiddagarna så man inte ser vad man gör. Men imorgon fortsätter vi bygga vangstycke till stegen, sen får vi se om vi hinner få dit dem innan det blir mörkt :)

Fortsatt trevlig helg!

/Micke

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela