byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Sakta men säkert!

Publicerad 2015-06-30 23:55:00 i Allmänt, Garage, Huset,

Nu har vi hållt på sen förra tisdagen med väggarna i huset. Dock var det mycket annat också förra veckan som gjorde att man inte fick mycket gjort. Man fick åka runt och handla verktyg och material. Glömt grejer i lägenheten titt som tätt osv. Men i helgen flöt det på bra och vi kom en bit iallafall. Lite kvar att spackla upp på vissa väggar, och det tar ju så lång tid när man inte gör det till vardags :) Hoppas nu att det räcker med en vända till imorgon så vi kan börja måla sen.
 
Garaget har svärfar hjälpt oss med en del medan vi varit inne i huset. Elen är nästan färdig, väggarna har fått lite isolering och taket påbörjades idag :)
 
Vi gipsade ju väggen mellan vardagsrum och sovrum för att få lite mer ljuddämpning där eftersom den inte är isolerad. Måste tipsa om magnetsöksystemet Hole-in-One som finns på de flesta byggvaruhus. Så sjukt smidigt när man sätter väggskivor. Man sätter en dosinsats i apparatdosan och skruvar dit skivan. Sen har man en sökare med ett hål i mitten med en magnet som då sätter sig på väggen. Då har man mittpunkten på dosan där och det är bara att borra. Man behöver alltså inte mäta ut hålet :) Det blir rätt gött att ha den sen när vi ska sätta både OSB och gips i hela garaget!
 
Får väl lägga upp lite bilder sen när vi börjar komma någon vart, det är mest en byggplats nu! 

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela