byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Garage!

Publicerad 2015-05-23 09:11:00 i Allmänt, Garage,

 
 
 
 
 
Garaget är påbörjat, de skulle nog göra klart det idag så vi får se sen hur det färdiga resultatet blir :) Vi är glada att vi tog ett så pass stort garage då det känns som att man verkligen kommer behöva förvaringsutrymmet. Som jag skrivit tidigare finns det ju inget förvaringsutrymme i nya hus, och de flesta löser ju det delvis genom att bygga lite vindsförvaring på övervåningen. Där vill vi ha öppet till nock i alla rum så det var inte ett alternativ.
 
Då valde vi detta Björklidens G70 som Hjältevadshus förmedlade. Det är det näst minsta (de räknar på bredden, längd är samma standard på alla) som är 705x605. Sen valde vi till 2 extra längdsektioner så det slutliga måttet blir 705x845. Vi tog enbart denna bredden för utseendet. Det finns inget värre än när det inte ser symmetriskt ut. Detta garage som ni ser har samma mått mellan portarna som från porten ut till kanten. Det mindre garaget hade jättetätt mellan portarna, och de större hade längre ut till ändarna. Därför valde vi G70. Vi valde ju också till montering av garaget för vi tänkte att det skulle vara smidigt att bara slänga in allt där innan vi flyttar in. Men pga brandsäkerheten så måste väggarna vara gipsade innan man får nyttja garaget enligt kommunen, så det sket sig. Det innebär att vi åndå måste göra färdigt garaget innan vi får använda det. Hade vi vetat det innan så hade vi förmodligen inte valt till montaget då det låg på strax över 41000. Ganska mycket pengar för 1-2 dagars jobb.
 
Det känns som att längden är perfekt när man står inne i det. Bredden kändes större än vad jag trodde, men det gör absolut inget. Mer yta är alltid bättre :) Vi matade snickarna med lite fika också, alltid uppskattat, och man får kanske ett ännu finare garage :) Sen är det ju kul att sitta och tjöta med dem över en kopp kaffe också, alltid något tips eller så man kan få.
 
Trevlig helg!!

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela