byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Hjältevadshus Sol!

Publicerad 2018-03-15 16:53:02 i Allmänt, Hjältevadshus,

I söndags var vi på en visning i ett Solid 168 i Ljungby (ca 4 mil härifrån), mest för att vi inte hade något att göra och vi hade inte sett något Solid live innan. Det lanserades ju i samma veva dom vi byggde så vi var lite nyfikna på hur det faktiskt kändes med en trappa mitt i vardagsrummet. Det var helt ok måste jag säga. Den var inte i vägen och "tv-hörnan" kändes större i verkligheten än på bild. Det enda som inte hade passat oss var köket, det var alldeles gör litet. Jag är ju extremt intresserad av matlagning och alla våra lådor/skåp är proppfulla med prylar.

Josefin (säljaren) visade också en planlösning på deras nya modell Sol, som man kan säga är nästan som Stil, fast inte gavelställt. Hade detta huset funnits när vi byggde hade vi garanterat byggt det eftersom jag är kär i hur köket är planerat.

(null)
Det är just köksön jag gillar. I vårt hus är man lite begränsad av kökets storlek när man bestämmer storlek på ön, det problemet har man ju inte i Sol som ni ser. Man skulle kunna välja en mindre såklart, men man kan också göra en ännu större än vad Hjältevadshus planerat. Jag hade nog lagt till minst ett 60cm skåp på bredden, och eventuellt byggt ön med 80cm djupa skåp för mer plats bara för att det går, samt att den då blir lite mer stabil i och med att man vill ha överhäng på bänkskivan. En 100cm djup bänkskiva hade nog blivit perfekt för att få lagom överhäng till barstolarna.

Man skulle också kunna välja bort fönstret utmed ytterväggen för att själv sätta överskåp där så har man ytterligare förvaring. Och då hade jag också flyttat häll/fläkt/ till ön för mer gemenskap vid spisen, samt en liten ho bredvid hällen. Riktigt synd att detta hus inte fanns när vi skulle bygga för jag ser en så sjukt stor potential i planlösningen (mest köket), men med mina idéer får man såklart be Hjältevad att inte göra vissa grejer i fabrik (som att borra hål för fläkt och montera ön) så man kan bygga vidare på konceptet själv!

Det sista jag tänker på är ju att de har öppet till nock i entrén, precis som vi tänkt göra i vårt Spira 😊

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela