byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Sakta men säkert!

Publicerad 2015-08-28 11:16:00 i Allmänt, Huset,

Tänkt lägga upp lite bilder på vissa grejer som jag inte visat än och berätta om framstegen. Idag var mäklaren här för en värdering. Det gick ganska bra och han tyckte det såg bra ut. Han sa att i första läget innan övervåningen är klar värderar han det till 3,1 milj. Helt ok tycker vi! Men sen efter han sett garaget och hört om planerna på tomten osv så sa han att han kanske justerar upp värdet ytterligare, vilket bara är bra för oss då vi får ner topplån :) Med klar övervåning trodde han att värdet blir runt 3,4, kanske mer beroende på hur vi bygger. Då ska vi se om vi har lite bilder :)
 
 
Så blev fondväggen bakom kaminen! Som jag skrev tidigare fick vi inte ha träpanel pga avstånd, och vi hittade ingen tapet med panel som matchade det vi ville ha. Då blev det istället en tapet med svart schiffer. Riktigt verklighetstrogen om man står bara 2 meter ifrån, lite 3D-effekt med skuggor och så. Som ni ser väntar vi fortfarande på grejer till volymskarvarna.
 
 
Så här blev sovrummet. Fondväggen som jag visat tidigare, och vi behöll vår gamla Malm säng från Ikea. Vi tänkte köpa en ny kontinentalsäng på Mio nu när de hade rea, men struntade i det tills vidare :) Någon kappa ska upp i fönstret också, men vi har inte bestämt färg än.
 
 
Garderoberna är Ikeas PAX, 2st 100cm garderober. Vi ska nog köpa till en 50cm och ha bredvid också sen :)
 
 
TV måste man ju också ha i sovrummet :) Och byrån får stå där tills vi köpt en 50cm PAX.
 
 Inte så mycket att visa egentligen, men vi har fått upp det så kallade överskåpet ovanför pannan, så slipper man se alla rör och grejer :)
 
 
Här är vårat KAOS i garderoben där golvvärmefördelningen är bredvid pannan. Men ville ändå visa lite vad vi gjort där. Det sitter alltså 3st hyllplan som sväljer ganska mycket, och under där har vi köpt lite Filur-tunnor från Ikea att ha till återvinning. Tyvärr var de precis lite för stora så det fick inte plats så som vi ville, men det funkar :)
 
 
Och på andra sidan ser det ut så här idag. Vi har inte köpt någon torktumlare än för vi vet inte om vi ska ha den matchande Samsungen, eller en Siemens som är självrengörande. Sen har vi ju som alla andra tänkt ha lite Ikea-kök med överskåp, underskåp och en bänkskiva med nedfälld ho. Men det får vi ta lite senare då vi vill lägga de surt förvärvade slantarna på annat först :)
 
 
Vardagsrummet hittills! Vi letar fibrilt efter en likadan 2-sits soffa, men det är inte lätt att hitta när de utgått. Vi har iallafall fått upp tv-möbler och lite sånt. Nu ska jag bara få upp projektorn på ett bra sätt, funderar på att dra kablarna i bjälklaget, men vi får se hur krångligt det blir :)
 
 
Och här är Mini, busen i huset :)
 
 
Trevlig helg allihop!

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela