byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Ny planlösning på övervåning!

Publicerad 2016-10-22 09:30:49 i Övervåning,

Nu har jag gjort en ny skiss på övervåningen. Vi kommer som ni ser att ta bort ett sovrum till att börja med för att få ett större allrum. Behöver vi sen ha ett sovrum extra så är det ganska enkelt att bygga en vägg där bara.

Vi har också valt att göra badrummet mindre och ha en garderob från sovrummet. Detta var mest för att det blev krångligt att hitta en bra plats för duschen när man har ett brett gavelfönster. Eftersom fönstret försvinner kommer vi sätta in ett takfönster i badrummet.

Slutligen har vi gjort garderoben i allrummet mindre för att kunna öppna upp golvet och på så sätt få 6,5m takhöjd i en del av entrén nere. Vi har sett några bilder från andra hus där man gjort så och det var för häftigt för att inte göra det :)

Så här blir det nu iallafall!

Kommentarer

Postat av: Eric

Publicerad 2016-11-01 21:06:05

Jag funderar på att göra likadant (öppna mellan våningarna i hallen) på mitt Hjältevadshus. Har ni haft någon kontakt med Hjältevadshus? Vad säger dom om det?
Tack på förhand /Eric

Svar: Hej! Jag har pratat med Gunnar som är konstruktionsansvarig och han säger att all bärighet ligger i ytterväggarna, så det ska inte vara någon fara :) Bara för att göra det smidigt så kommer vi kapa längs med en regel i bjälklaget och på så vis bara kunna gipsa igen :) Lycka till!
Micke

Postat av: Eric

Publicerad 2016-11-03 19:04:21

Tack för svar.
Vilken regel kommer ni välja? Känns inte riktigt hundra var man en väljer. Får räcket mitt i ett fönster. Vi har en takkupa där trappen kommer upp. Mvh Eric

Svar: Vi kommer gå på den andra från trappan, så det blir runt 110-120cm extra, har inte mätt exakt. Det blir kanske inte lätt om man har kupan framåt, men det kanske går att låta slutet av räcket falla neråt mot väggen eller bågot i den stilen.
Micke

Postat av: Hej! Hur många kvadrat är övervåningen? Tyckte planlösningen var väldigt bra!

Publicerad 2017-01-10 17:52:23

Hur många kvadrat är övervåningen? Planlösningen var väldigt bra!

Svar: Tack! :) Med kupan blir övervåningen ca 75kvm, men nu försvinner kanske 3kvm eller nåt sånt när vi öppnar upp golvet. Så runt 72 skulle jag tro :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela