byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Tvättstuga färdig!

Publicerad 2016-03-03 07:15:19 i Huset,

Hej hej!

Ja då har vi gjort klart tvättstugan också. Som de flesta andra blev det Ikeas köksinredning även för oss. Vi körde på två bänkskåp och en brunsvart Ekbacken bänkskiva som är 60x246. Sedan är det fyra 60cm överskåp. Vi funderade först på att ta tre 80cm skåp med dubbeldörrar men så blev det inte :) Luckorna är samma Veddinge som vi satte på köksön och handtag tog vi bara några vi tyckte var snygga.

Som med allt var det lite krångel även med detta. Vi tog en Boholmen diskho, vi hade egentligen tänkt en annan från blrjan men den kändes för liten när man såg den på Ikea så det fick bli en Boholmen. Vi fällde in den i bänkskivan och gjorde hål till blandaren (vi använde den gamla blandaren som följde med huset). Men rören till blandaren räckte inte ner till ventilerna igen eftersom blandaren sitter ca 5cm längre ut från väggen med de nya grejerna. Givetvis var det inte heller någon standard 1/2" gänga på ventilerna så vi fick ringa rörmokaren för att skarva rören. Det gick ändå rätt smidigt och kostade inte mer än 500kr men ändå.

Vi har också satt in lite hyllplan i överskåpen och när de är fyllda med allt som är ovanför golvvärmefördelningen nu ska vi nog sätta upp lite torkställning där inne. Vi hörde ju en av säljarna på Husknuten snacka om detta när vi var där. Det är lite mer värme och genomströmning fär ovanför golvvärmen så allt torkar fortare, plus att man slipper ha allt hängandes i rummet.

Vi vill också ha två djupa trådbackar i det bänkskåpet längst till höger för att slänga tvätt i, men Ikea hade bara sitt Algot system och de är för stora för köksskåpen. Så vi kanske ska kolla på Pelly, de har trådbackar som går på skenor som vi tror passar. Vi ska sätta upp några krokar på sidan av det yttersta bänkskåpet sen också för att kunna hänga några handdukar men vi hittade inga snygga på Ikea.

Så här ser det iallafall ut :)Kommentarer

Postat av: miriam

Publicerad 2016-03-04 14:34:53

Mycket fint resultat! Och det där med tork ovan för golvvärme fördelningen ska jag ta med mig :)!
Mvh Miriam

Svar: Tack! Ja det lät riktigt smart faktiskt :)
Micke

Postat av: villagunnilse

Publicerad 2016-03-08 10:37:24

Bra jobbat! Ser mer ut som en tvättstuga nu med förvaring och bänkskiva,stilrent :)! Tack för tipset som ovan. J

Svar: Tack! :) Ja det var rätt smart.
Micke

Postat av: Kim W

Publicerad 2016-03-14 12:47:03

Det skulle vara väldigt intressant och komma och titta på erat hus då vi skall bygga ett likadant.

Kim

Svar: Det är inga problem, ni är välkomna 😊 Ring mig på 073-8431450 så kan vi bestämma nåt 😊
Micke

Postat av: Louise

Publicerad 2016-11-14 17:32:36

mycket fint hus!:) vi ska bygga ett spira 175 i vår.:) jag tyckte eran våtrumsmatta till golvet va snyggt i klädvården, är den hel svart och vet du vad den heter?

Mvh Louise

Svar: Tack! :) Nej den är lite svart/grå med mönster av trägolv men det syns kanske dåligt på bilderna. Kommer dock inte ihåg vad den heter, men vill du veta kan jag kolla avropet?
Micke

Postat av: Tomas

Publicerad 2016-12-20 10:18:13

Hej.
Ska precis börja renovera min tvättstuga och tänke också använda IKEAs bänkskåp.

Hur gick det med trådbackar?
Hittade du någon lösning som passade?
Har du bilder?

Svar: Ja vi hittade till slut en lösning på Bauhaus. Jag kan göra ett kort inlägg om det :)
Micke

Postat av: Madeleine

Publicerad 2018-07-24 10:52:28

Hejsan skulle bli såååå glad om du kunde maila mig lite onfo om eran super fina tvättstuga , jag undrar hur ni gjorde med elen för tvättmaskinen ? Chansade ni att de ej fanns vattenrör i den väggen eller hur gjorde ni när KI flyttad ner elen ? Med vänlig hälsning, madeleiene
Johansson-m@hotmail.com

Postat av: Marie

Publicerad 2018-08-30 17:19:34

Hej! Ska sätta upp skåp på väggen i dotterns tvättstuga nu och undrar om ni förstärkte väggen innan? Går det bra att skruva upp skåpen direkt?

Svar: Hej! Det går fint att bara skruva upp, vi satte dock en list under skåpen som de vilar på eftersom de är välfyllda och tunga.
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela