byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Baksidan!

Publicerad 2016-04-25 09:17:11 i Tomten,

Nu har vi kommit igång med gräsmattan och altanen. Det kommer bli ett enkelt trädäck på ca 100 kvm med några inbyggda "blomlådor". Gräsmattan blir ca 400 kvm.Vi har fyllt upp med grannnens överflöd lite nu till att börja med, och vi väntar på lite till från en annan granne innan vi kan fylla upp med sorterad matjord den sista decimetern :)Det blir ett L-format däck runt huset, men vi kan inte göra mer än baksidan förrän gräsmattan är klar för att komma in med grävmaskin. Det blir också en inbyggd bänk i hörnan och en liten blomlåda bakom den istället för trappsteg :)Så långt kom vi i helgen. Bärlinan klar så nu kan vi börja med regelverket. Vi valde att inte sätta plintar för det hade kostat oss runt 5000kr medans lite reglelstumpar blir kanske 500kr extra. Men vi tror att detta kommer hålla bra sålänge man inte glasar in något eller är 50 pers ute samtidigt :) Fortsättning följer...

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-05-27 18:44:48

Snyggt bygge! Hur har du fäst bärlinan i huset? Har du letat upp reglar och skruvat i eller bara fäst den direkt på panelen?

Svar: Tack! :) den är fäst med 180mm fransk träskruv in i reglarna i huset.. Har man för korta skruvar som inte drar in i reglarna så håller det inte..
Micke

Postat av: Niklas

Publicerad 2016-06-12 21:46:44

Hej
Vi ska också bygga altan till ett spira med liggande panel. Och tänkte bara kolla hur du hittade reglarna att fästa bärlinan i huset?

Grymt jobbat btw!

Svar: Eftersom det är liggande panel är det ganska enkelt.. Där de har spikat panelen finns en regel.. Du har först panel, sen läkt och regeln innanför den.. Tänk bara på att med en bärlina ytterst har du nästan 10cm in till regeln så ta långa skruv :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela