byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Köksö!

Publicerad 2015-11-23 08:00:01 i Köket,

Vi började lite med köksön i helgen och fick ihop halva iallafall. Vi fick ganska bra inspiration av ön de har i visningshuset på Husknuten i Göteborg. Skithäftigt med vinkyl i ön :) Sofia som är säljare tipsade om att Ikeas Veddinge lucka ser likadan ut som Ballingslövs Solid, vilken är standard i huset, bara att Ikeas är ett par mm tunnare. Då tänkte vi att vi bygger en Ikea-ö för en bråkdel av priset mot Ballingslöv.


(Bild från www.hjaltevadshusmedia.se)

Så ser ön ut på Husknuten, alltså ett 40cm skåp, vinkyl, och ett 60cm skåp.

Vi har tänkt likadant, fast med två extra 40cm skåp bakom. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska ha för bänkskiva än heller. Vi tänkte först ta en laminat från Ikea, men de har bara 125cm djupa, och våran blir 160x140. Vi vill nog inte heller måttbeställa en som matchar den vi har från Ballingslöv vid diskbänken då vi tror att det blir för dyrt. Vi har även funderat på att betsa en träskiva, men det kanske inte är så bra att tex baka på den då. Sista alternativet är sten, och lite kul hade det varit med en granitskiva, så vi får väl ta en offert och se vart det landar i pris. Granit tål ju också varma grytor mm och är extremt hållbart. Vi får se vart det slutar :)

/Micke

Kommentarer

Postat av: Hanna-Sara

Publicerad 2015-11-23 22:48:41

Spännande att se hur det blir. Vi har inte hunnit fundera på köksö ön men det ska bli en!

Svar: Mmm det är alltid skönt med mer plats i köket :)
Micke

Postat av: eoc.webblogg.se

Publicerad 2016-03-30 19:48:32

Trevligt med köksö ! Förankrar ni den i golvet är eller den "fri"? :) vi skall bygga egen ö men är väldigt fundersamma på hur den ska stanna på plats. Vill helst inte spika i golv men vill ju inte heller den ska tippa eller flytta på sig om man stöter till den 😊

Svar: Hej! Vi har inte förankrat den eftersom vi inte ville skruva i golvet som du säger.. Ikea snackade om att man kan tynga ner med sand om man bygger en låda istället för socklar, men våran ö är så pass stor så den står jättestadigt ändå.. Jag har testat att hänga på den lite och jag rubbar inte den :) Vill ni däremot bygga med enbart 60cm skåpen på djupet så kanske man ska tynga ner den med något..
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela