byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Garage och badrum!

Publicerad 2015-06-23 21:50:24 i Allmänt, Badrum, Garage,

Skulle ju lägga ut lite bilder här om dan, men det har varit fullt upp nu och ingen tid över till att blogga. Tog iallafall några bilder på garaget idag.
 
 
Det är då ett Björklidens G70 som vi tog genom Hjältevadshus, detta är förlängt 2 sektioner.
 
 
Nästa vecka ska elen dras här inne, sen isolering, osb och gips. Vi kommer ha en liten varmvattenberedare på 10 liter och en värmepump också.
 
 
 
Vi har ju haft H Zinn Bygg & Plattsättning för att kakla badrum och lägga klinker i entrén. Henrik har varit väldigt serviceinriktad och väldigt lätt att prata med. Så honom rekommenderar vi starkt till er i våra trakter :) Så här blir det....
 
 
Vi är så sjukt nöjda med entrén! Precis den rätta nyansen på plattor vi ville ha, men de var inte lätta att hitta. De är ljusare i verkligheten än på bilden. Vi valde att lägga klinkern till slutet av öppningen mot köket, alltså lite kortare än från fabrik.
 
 
I badrummet tog vi vita, blanka 25x40 plattor som lades liggande utan förskjutning. Samma klinker som entrén på 30x30.
 
 
Och så här blir duschen, 90x90 med samma plattor i 10x10. Sen ville vi ha något upp på väggen vid blandaen, men för att inte få för mycket olika grejer så tog vi samma platta och bara drog upp 3 rader, enkelt och snyggt :)
 
 
Imorgon kommer han igen och lägger den sista mjukfogen och på torsdag kommer rörmokaren och sätter upp inredning. Imorgon kör vi vidare med spacklingen i köket och vardagsrummet, får se hur långt vi hinner, vi ska hinna med en runda till Beijer också. Så mycket att göra nu så man hellre hade haft semestern redan nu känns det som. Men men, gött med lite ledigt sen om vi hinner klart tills dess :)
 

Kommentarer

Postat av: jockeochangelicashus.blogg.se

Publicerad 2015-06-26 14:41:35

Ser fint ut!!:)

Svar: Tack! :)
Micke

Postat av: Erika

Publicerad 2015-09-03 10:59:34

Hej! Hoppas ni trivs i nya huset! Vårt finns ännu bara på pappret! Vi funderar också på att kakla i efterhand. Ni som gått igenom det lite frågor om det är ok, river man ner våtrumstapeten eller kaklade de ovanpå? Vad fick ni betala för kaklingen?

Svar: Hej! Jodå vi trivs jättebra :) Våran plattsättare kaklade rakt på våtrumsmattan, de flesta nya från Forbo (heter fabrikatet va?) är godkända för det. Jag tror att han bara tog t-röd för att få bort den glatta ytan, men han sa att man kan rugga upp det lätt med ett fint slippapper också för att fixet ska fästa. Han hade gjort flera sånna badrum innan och det har tydligen funkat bra. Vi fick ge 38000 för allt inkl entrén, arbete och material. Tror att arbetet var 24000 inkl moms för både badrum och entré. Då är han kanske inte billigast i stan, men den bästa enligt många :)
Micke

Postat av: Malin

Publicerad 2015-09-06 21:29:59

Hur är det med garaget, tänkte vid isolering behövs det plastas på insidan mot osb/gipsen ell är det plastat mot utsidan av fasaden från början? Vi ska bygga ett spira 168 o g80 garage :)

Svar: Vad roligt! :) Nej man har vindpapp utåt mot panelen och plast på insidan efter att man isolerat :) Sen sätter man osb och gips. Då får ni 805 brett va?
Micke

Postat av: Malin

Publicerad 2015-09-13 16:52:05

Hej! Funderar på garaget, hur sätter man ihop det? Är det svårt eller måste man ha en riktig hantverkare som hjälper till med det? Känns lite dumt att betala 30k för en annan att göra de tom man kan göra det själv på en helg... Superbra och intressant blogg!

Svar: Vi valde till montaget och gjorde bara allt annat själva, isolering och skivorna. Men de kommer ju i färdiga sektioner, snickarna gjorde allt på en vecka ungefär. Det är väl taket och det sista småpillet med plåt osv som tar tid.
Micke

Postat av: Malin

Publicerad 2015-09-14 21:46:23

Okej det var så jag tänkte, japp 805 bredd jag förlängde även garaget med 120 cm plus högre väggliv för ett stort festligt garage. :D

Svar: Högre väggliv? Det kunde inte vi välja :/
Micke

Postat av: Henrik

Publicerad 2015-10-30 17:42:41

Hej. La ni golvgips under klinkerplattorna eller flytspacklade ni? Vi bygger också Spira 168 och ska även vi lägga mörk klinker i hallen.

Svar: Hej! Det är golvgips under. Vi lät samma kille som gjorde badrummet lägga i entren också. Tänkte göra det själva först men det kändes smidigare att leja bort det få vi hade allt annat att göra klart. Vi la ungefär en rad kortare mot vad det är från fabrik för att få mer plats för garderob då vi inte visste först hur vi ville ha det :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela