byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Väntetid!

Publicerad 2015-07-21 23:04:39 i Allmänt, Huset, Köket,

Nu är vi snart klara, bara lite småpill kvar. Några få lister och 2 tapeter. Det som tar tid nu är att vi får vänta på tapeter och en aluprofil till entrén. Vi skulle ju ha något bakom kaminen, helst någon träpanel som vi täbkte måa svart. Men då var ju såklart minimimåttet till brännbart material 100mm, coh väggen är 101mm från kaminen. Då får vi ta en tapet istället, och vi hittar ingen snygg med motvi av träpanel. Då beställde vi istället en med svart skiffer som vi också tror kommer bli skitbra :) Vi ska också ha en tapet på väggen vid trappan. Först ville vi ha en fototapet, men eftersom vi om kanske 1 år kommer bygga en vägg där till badrummet uppe som fortsätter upp i taket så väntar vi med det och tog en enkel tapet så länge. Det blev en med björkar typ och färgade fjärillar på :)
 
Vi tänkte ju också bygga igen skarvarna mellan modulerna med en enda bred vit mdf skiva, men semestertider sinkar det också. Vi tänkte istället ta det som Hjältevadshus skickar med så länge, men det hade de nog missat att skicka med. Då fick vi istället köpa vit massoniteboard och några kantlister och bygga igen det så länge tills vi får tag i mdf skivorna.
 
Vi har fått upp fläkten i köket också, den blev skitbra. Snyggt med en svart vertikalfläkt, och lite rymligare över hällen.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2015-08-19 15:44:51

Så fint hem, undrar om fläkten är ngt som ingick hos hjältevardshus eller om ni köpt till den själva??

Svar: Tack! :) Den ingick inte utan vi bytte den själva i efterhand, likaså resten av vitvarorna :)
Micke

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-07-12 23:37:37

Täckte fläktkåpan hålet som fanns i taket, eller hur löste ni det?

Svar: Den nya kåpan vi satte dit var tyvärr mindre än den från fabrik så man såg lite av hålet.. Först satte vi dit en bit av en golvlist som vi tänkte skulle smälta in med taket, men det blev inte bra som du ser på bild.. Det slutade med att jag kapade till en bit rostfri plåt på jobbet och rundade kanter och så.. Sen satte vi dit den i taket med dubbelhäftande tejp bara.. Jag gjorde den lika bred som kåpan så den märks inte så mycket :)
Micke

Postat av: Jimmy

Publicerad 2017-12-29 22:04:05

Hejsan!

Trevlig blogg!

Jag undrar om du vet vilka väggar som har gips från fabrik (ifall det överhuvudtaget är gips)? Såg ett typsnitt på ytterväggen och där stod att det kompletterades med gips i vissa rum. Men i leveransbeskrivningen hittade jag inget om detta.

Svar: Tack! Det kan vara ändrat nu, men när vi fick vårat hus var det gipsat på de 3 långa väggarna, alltså mot baksidan och båda sidor av mittväggen i vardagsrum/entré och kök. Alla väggar kortare än 380 eller vad de sa hade enbart spån :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela