byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Målat halvvägs!

Publicerad 2015-07-07 20:31:11 i Allmänt, Huset,

 
 
 
 
 
 
Har inte hunnit blogga så mycket nu, men här är några bilder från igår iallafall. Alla spånade ytor har vi grundat med trä primer innan målade med väggfärg, och i alla hörn har vi mjukfog eftersom i de flesta hörn har man spån som möter gips och spån som möter spån, då vill man ju inte ha sprickor där :). Idag har vi fått på en strykning bäggfärg på alla ytor. Imorgon fortsätter vi med att sätta foder vid fönstren för att sen mjukfoga runt om innan vi kör sista strykningen. 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2015-07-08 10:30:39

Fint!
Intressant med mjukfog i hörnen, jag har funderat mycket på hur man ska göra för att undvika sprickor där, jag hittar bara info om att man ska sätta papper- eller glasfiberremsa i hörn/skarvar mellan gipsskivor men det kommer man ju inte ha överallt. Är det någonting ni har kommit på själva eller var det någon annan som föreslog det?
Det ska ju inte vara så mycket skarvar mellan spånskivorna annars vad jag förstått, men är det inte en skarv på den största väggen? Hur har ni gjort där isf?

Svar: Hej Anna! Har man en gipsad vägg med skarvar ska man ju använda remsor och bredspackla. Hjältevadshus har inte gipsat väggar som är kortare än 380cm då deras spånskivor har den bredden och då blir det inga skarvar. Det finns 3 väggar i huset som är gipsade, ytterväggen mot baksidan av huset, väggen mellan vardagsrum/kök/entré på vardera sida eftersom de är längre än 380cm, då gipsar de för att det blir skarvar i spånskivorna. Vi använde glasfiberremsor till gipset, jättesmidigt jämfört med pappersremsor. Däremot finns inga hörn där gips möter gips där man i så fall kanske kör remsor och spacklar i normala fall. Då tänkte vi på att använda akrylfog till hörnen, frågade också färgbutiken och de höll med. Men vi fogar efter första strykningen för att kunna måla över fogen, då syns den mindre och den gulnar inte med tiden :)
Micke

Postat av: Anna

Publicerad 2015-07-09 06:56:05

Hej igen!
Tack för snabbt svar! Vad bra, då har jag lite extra koll inför husleveransen i September! Det är så mycket att tänka på kring allt det här, så jag är otroligt tacksam för alla er som tar er tid att blogga om er process. :)
Lycka till!

Svar: Ja det är hur mycket som helst att hålla koll på. Det är kul att ha bloggen också för att kunna kolla själv hur man gjort något tidigare om man glömmer. Fråga på bara om du undrar något, bara kul att prata hus :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela