byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Liten uppdatering!

Publicerad 2015-08-13 18:32:00 i Allmänt, Huset, Köket,

 
Testar lite olika mått på köksö just nu. Först tänkte vi ha 3st 60cm skåp i bredd och en skiva på 180x90 ungefär för att få överhäng till barstolar. Men det blev lite för brett med tanke på att man vill ha lite svängrum vid kylen. Då tar vi istället 60-40-60, och sen 2st 40-skåp bakom dem riktade ut mot väggen på ena sidan och mot kylen på andra sidan. Då blir det 160 brett och 100 djupt med ett hål mellan 40-skåpen. Svårt stt föreställa sig hur jag menar nu kanske, men ni får se när vi byggt den :) Då får vi en bänkskiva med måtten 160x 130 och det är så vi testat på bilden. På så sätt får vi 5 skåp till med lådor som sväljer en hel del grejer. Vi har så mycket köksprylar för matlagning/bakning att mycket har vi bara tryckt in i skåpen nu, eller har kvar i flyttlådor, så ön behövs verkligen. Det blir dessutom en bra avlastningsyta :)
 
 
 
Så här blev fondväggen i trappen! Vi tänkte ha någon fototapet, men det kommer ju upp en vägg där på ovanvåningen om kanske 1 år så vi tog en billig så länge :)
 
 
Ska se om jag kan lägga ut lite bilder på sovrummet imorgon, det är dock inte helt klart än :) Vi har inget bredband än heller pga semestertider/sen beställning så det blir kanske inga täta uppdateringar i fortsättningen heller. Men förhoppningsvis nästa vecka, vi får se :)

Kommentarer

Postat av: Niklas

Publicerad 2015-08-14 19:07:46

Ska bli spännande och se köksön! Vi ska också bygga ett Spira och funderar på hur vi ska bygga köksön. Har sett några varianter men man får väl se när man står där annars. Men det var ju smart med lådorna där för att mäta lite. Lycka till!

Svar: Roligt! :) Ja det är helt klart en fördel att testbygga så man inte får för stor eller för liten, och man behöver verkligen platsen känns det som. Lycka till med bygget! :)
Micke

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-14 19:45:30

Vet inte vart ni tänkt köpa bänkskiva men köp ingen helsvart på ikea. Det gjorde vi till våran ö och man får putsa ihjäl sig. Blir fingeravtryck av minsta lilla beröring av skivan och det går knappt att få bort. Man måste typ alltid ha långärmat om man sitter där och äter, annars blir det kladdigt från armarna 😞 Lycka till med ön, det är en bra investering 👍

Svar: Vi funderade först på att måttbeställa en från Ballingslöv som är likadan som den från fabrik. Men det blir nog dyrt så vi tar förmodligen en Fukushima eller liknande och betsar den :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela