byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Äntligen TV och bredband!

Publicerad 2015-08-23 17:39:00 i Allmänt, Huset,

Nu har Värnamo Energi äntligen kommit till skott och dragit in fiber i huset. Det har ju varit hemskt utan wi-fi och tv :) De drar fibern in i mediaskåpet och monterar ett bredbandsuttag som sen dras vidare till en mediaconverter, och från den vidare till en antennadapter. Bredbandet drog vi sen från mediaconvertern till uttaget i vardagsrummet där vi har routern. Vi testade först att ha routern i mediaskåpet, men det blev kass anslutning i vardagsrum och kök då. Sedan har vi fått dra antennkabel in till slangarna bakom den stora luckan på väggen i tvättstugan (Den mellan elcentral och mediaskåpet). Där splittade vi den och drog till både vardagsrum och sovrum. Vi fick också köpa antennuttag till båda rum eftersom det inte ingår om man inte har multimediapaket som tillval. 

Kommentarer

Postat av: Johan Hjalmarsson

Publicerad 2015-11-19 21:10:24

Hej!

Är man tvungen att öppna den stora luckan i tvättstugan om man vill dra en antennkabel mellan "multimediaskåpet" och uttaget som är i vardagsrummet?

Jag lossade locket i vardagsrummet och där fanns två draglinor. Jag vet inte vart de går. Det finns många draglinor på övervåningen också. Men i "multimediaskåpet" finns bara en draglina.

Ha det så bra!
Mvh
Johan

Svar: Hej! Det stämmer, de tomrören går till den stora luckan. Men det var ganska enkelt ändå, bara att skruva bort och kommer du vidare till mediaskåpet i volymskarven :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela