byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Köksön klar!

Publicerad 2016-01-06 15:36:24 i Köket,

Nu fick vi hem bänkskivan till köksön igår och idag satte vi ihop den. Fick även upp de nya lamporna vi köpte på Mio över ön. De var lite dyra så vi tvekade först, men nu hade de rea på dem så det var bara att slå till :)

Summan för hela kalaset ligger runt 7000, ganska billigt för en så stor köksö tycker vi :) Allt är från Ikea och vi tog till slut en mindre bänkskiva än vad vi tänkte från början,eftersom vi tyckte när vi provsatt en ö på Ikea att det räckte med 25cm överhäng istället för 40cm. Så måttet på skivan blev nu 162x125. Då har vi 1cm överhäng på alla sidor utom där vi har 25cm. Vi ska också sätta ett popup uttag mitt i ön så man får lite dold ström :) Socklar kommer vi sätta runt om sen me. Så här ser det iallafall ut nu :)Hålet i mitten är 60cm och är som jag sagt innan tänkt till en vinkyl :) Skivan ser svart ut men är egentligen svartbrun, men det syns bara i vissa vinklar vilket är lite häftigt :)Här ser ni lamporna också :)Här bak ska vi sätta en stor lackad täckskiva, men den är inte beställd än för vi var inte säkra på måttet :)
Så här ser uttaget ut. Det är bara 60mm i diameter så det tar jättelite plats och är nästan omärkbart i nedskjutet läge :) Denna kommer från www.elbutik.se, de verkar ha ganska bra priser på många elprylar :)

God fortsättning!

/Micke

Kommentarer

Postat av: miriam

Publicerad 2016-01-06 19:00:14

wow,snyggt!! hur har ni dragit elen till köksön? vi kommer så småningom bygga en köksö ( också från ikea..blir ju sjukt dyrt med ballingslöv!) och vi vill gärna ha ett uttag sådär som ni ska ha.
vänlig hälsning miriam

Svar: Tack! 😃 Vi har inte dragit elen än, men vi kommer använda de tomma säkringarna ute i centralen i tvättstugan. Det går tom slang från dem ner i grunden och därifrån kan man nog dra bort till köket. Problemet är ju då att man får borta genom hela bjälklaget och inte träffa golvvärmen. Vi köpte en regeldetektor som känner metall men vet inte om vi litar på den riktigt. Tänkte ringa Hjältevadshus sen och kolla hur de dragit värmen. Då kanske man kan kolla under köksskåpen där vi inte lagt golv, så ser man vart reglarna går iallafall och kanske kan utgå från det :)
Micke

Postat av: miriam

Publicerad 2016-01-08 11:48:16

Hej.
Får också kolla med Hjältevadshus sen då också ,man vill ju inte borra i golvärmen he he ;)..och så kan jag ju alltid kolla in här igen :) när ni har dragit elen ..perfekt att ha hittat en blogg som denna med trix å idéer!

Hälsningar Miriam :)

Svar: Kul att kunna vara till hjälp :) Ni vill ha en fristående köksö? Annars om ni nygger ut den från väggen som en del så går det ju sno el från uttaget där :)
Micke

Postat av: Heléne Jonsson

Publicerad 2016-01-16 22:25:12

Hej Micke! Jag är dålig på att kommentera här men jag vill säga WOW, vilket hästjobb ni gjort med ert fina hus. Det blir ju hur bra som helst!

Svar: Hej! Tack så mycket 😄 Hoppas att det blir bra med ert nya golv nu, det såg jättebra ut 😊
Micke

Postat av: Marcus

Publicerad 2016-01-23 11:23:58

Ser jättefint ut! Jag skall med bygga nu till våren och kommer ha samma problem som er om att få ström till vinkylen. Har också varit inne på att dra el underifrån, är dock lite skeptiskt till att det skall funka.

Är jättenyfiken om att hur ni löser detta. (Vill heller inte ha ön ståendes emot väggen utan vill ha den fristående.)

Mvh
Marcus

Svar: Kul! 😊 Jag har bollat detta lite med Hjältevadshus, det finns 2 lösningar på det som båda funkar. Jag kommer göra ett inlägg om det sen när det är klart 😊
Micke

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-01-23 14:01:18

Snyggt! Ser att ni kört på ikeas ben. Har ni även förankrat köksön eller blev det tillräckligt stabilt? Hade tänkt bygga en ram med 45x70 reglar men det kanske inte är nödvändigt? /Andreas

Svar: Tack! 😊 Vi funderade länge på hur vi skulle förankra, sandsäckar i en låda eller marksten i någon form av ställning emellan de bakre lådorna. Men sen sket vi i det eftersom den är så stor. Jag har provat att hänga lite i den och den tippar absolut inte över. När vi väl fått i alla grejer kommer den ju ha hjälp av vikten också 😊
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela