byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Isolergrund!

Publicerad 2015-05-04 08:53:51 i Allmänt,

Jag har fått frågor lite då och då om entreprenadformen och grunden till huset. Tänkte därför skriva lite om det. Hjältevadshus har ju alltså ingen totalentreprenad, utan grunden är på delad entreprenad. Eller som de själva skriver "färdigt hus ovan grund". Det innebär att Hjältevadshus bygger huset och man får själv hitta någon entreprenör som sätter grunden innan huset levereras.
 
Normalt sett har säljarna någon de rekommenderar, men man kan också leta efter någon lämplig själv. Det man ska tänka på är att denna "isolergrunden" som tillverkas av Byggsystem Direkt, får endast monteras av certifierade montörer. När jag kollade på deras lista över dessa certifierade montörer fanns det ju inte en uppsjö direkt. Det innebär att om man anlitar någon som inte är certifierad så måste den entreprenören göra grävjobbet, sedan anlita en certifierad entreprenör som monterar grunden och sen fylla själv igen. Han som monterar våran grund sa att han gjort så någon gång, alltså bara monterat åt någon annan. Nu vet jag inte om detta blir dyrare, men kanske?
 
Det kan ju iallafall vara något att tänka på som kund till Hjältevadshus. Om säljaren rekommenderar någon, kolla så att denne då är certifierad. Om inte, jämför priser mot någon som är det. Våran entreprenör berättade att det kan skilja 50-70000 mellan olika entreprenörer för samma grund. Om någon vill jämföra pris med sin grundsättare så har vi fått betala 220000 för våran grund. Då vet jag att det priset är pressat för hos Smålandsvillan hade vi fått ge 240000, och det var ändå för 2 år sen så det är säkert dyrare nu.

Kommentarer

Postat av: nordinlundahlbygger.blogg.se

Publicerad 2015-05-05 22:24:54

Vi betalar 267.000 för vår. Vi måste dock lägga till en del extra för uppfyllnad av sprängsten...

Svar: Ok, lite skillnad då. Men det kan ju bero på att ni bygger nära storstan :)
Micke

Postat av: nordinlundahlbygger.blogg.se

Publicerad 2015-05-06 20:50:21

Ja! Så är det säkert.. ;)

Postat av: Erika

Publicerad 2015-05-07 08:49:58

Intressant läsning, vi har inte satt oss in i detta riktigt ännu. Vår säljare har rek en grundläggare och fått pris på 272 tkr. Kanske ska man kolla runt och ta in fler offerter! Har ni drivit "entreprenaden" av grunden helt själva eller finns det fördelar med att ta det via säljaren tror du? Tack för info!

Svar: Priserna skiljer säkert mellan olika regioner också. Men det är klart att det kan vara idé att kolla runt själv. Vi gick på den som säljaren rekommenderade, dels pga priset, dels pga att han var erfaren. Däremot har vi inte fått tag i referenser, men än så länge sköter han sig :) Om ni vill kika på det själva kan ni enkelt på in på byggsystemdirekt.se och kolla listan över certifierade grundläggare. Sen ringa och jämföra priser bara. Får ni tag i fler i samma region som byggt så kan ni ju ta in lite referenser också.
Micke

Postat av: ted

Publicerad 2015-05-11 20:16:46

Hej! Ska genast kolla detta för våran säljare har lagt in 300000 på våran grund. Va de med gräv och material på erat pris? Vi ska bygga i linköping.

Svar: Ja det var för grunden inkl arbete med "lättare schakt". Är det alltså inget omfattande markarbete så ska den summan gälla.
Micke

Postat av: Lisa

Publicerad 2015-07-23 09:25:30

Vilka har ni anlitat?

Svar: Palles Gräv och Bygg! En kille från Jönköping.
Micke

Postat av: Daniel

Publicerad 2015-08-02 10:34:23

Det var värst vad det diffar i priser för grunden. Vi skall bygga ett Spira 194 och vår säljare har lagt in 120K för grunden och 250K för markarbete i kalkylen så totalen på 370000 får mig att höja på ögonbrynet. Marken är relativt plan och lättarbetad.

I era 220000, var det för både markabete, fyllnadsmassor och grund?

Svar: Hej! Det diffsr nog beroende på markarbetet. I de 220 ingick "lättare schakt och fyllnadsmassor" dom de kallar det. Våran tomt är helt plan så det blev inget extra :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela