byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Tekniskt samråd, vitvaror!

Publicerad 2015-03-11 10:07:00 i Allmänt, Huset, Köket, Vitvaror,

Nu har vi fått en tid för tekniskt samråd hos kommunen. Det blir 31/3. Efter det får vi förhoppningsvis ett startbesked och kan några veckor senare börja med grunden. Lite segt nu när man bara går och väntar på allt, men nu är det faktiskt bara 9 veckor till huset ska levereras :D
 
Vi har tittat på vitvaror för fullt nu någon vecka då vi vill byta ut de som följer med huset. Man kunde givetvis välja bort allt, men vi kände att man fick så dåligt betalt för grejerna att vi bestämde oss för att lägga ut det på blocket istället :)
 
Denna kylen har vi tittat på, en rostfri Samsung och såklart den matchande frysen. Kylen hade bra lösningar invändigt så det var därför vi blev sugna på den. Sen gör det ju inget att den är snygg :) Den hade en ljusramp i den bakre väggen istället för bara lampor så det blev bra ljus i den, och ett av hyllplanen var infällbart så man kan ställa högre flaskor eller liknande om man vill. Frysen hade inte lika tjocka väggar som andra frysar, vilket gör att den har 40 liter större volym. Även fast-freeze och lite sånna funktioner.
 
Den här diskmaskinen blir det. En Cylinda inbyggnadsmaskin så man får sätta en lucka på utsidan. Vi tänkte först ta en rostfri, men eftersom kyl/frys, ugn och mikro står på ett ställe och diskmaskinen står under bänkskivan ihop med lådor och liknande så tänkte vi att det passar bättre med en lucka till där. Kollade först på en Bosch, men denna hade mycket lägre ljudnivå och lägre vattenförbrukning.
 
Detta är mikron som vi kommer ha. Rostfri inbyggnadsmikro som vi väljer dels för design, och dels för att vi tyckte att det var smidigt med snabbknappar till effekten. 
Denna är vi inte riktigt säkra på än, men vi vill iallafall ha en vertikalfläkt för det känns lite mer öppet över hällen då. Vi vill ha en billig fläkt, men ändå inte en skitful och med bra kapacitet.
Ugnen blir en inbyggnadsugn i rostfritt, dock inte helt säkra på denna heller. Vi har kollat rätt mycket på ugnar och märkt att de riktigt bra börjar på ca 7000 kr, men så mycket vill vi helst inte lägga. Vi vill ha en ugn som går till minst 250 grader, faktiskt inte alla som gör det. Vi vill ha en stor fläkt så det blir jämn värme i ugnen. Vi har en nu med en mindre fläkt och den blir det lite ojämn värme i. Vi vill också ha någon form av "automatisk rengörning". Den här ugnen var en katalytisk vilket innebär att skit inte bränner fast utan man kan bara torka bort det. Den har även en inbyggd termometer, inget måste men ändå smidigt. Vi kommer köpa till teleskåpskenor också. Denna ugnen ligger på 5500 så det lutar åt den, hoppas på en till vitvaruvecka på elgiganten innan vi flyttar in :)
Hällen finns inte så mycket att säga om, vi tycker att det räcker med en ganska basic induktionshäll så länge den har boost-funktion och att man kan ställa värmen direkt (som på denna, 1-14) och inte med +/-.
Tvättmaskinen har vi redan köpt då den var billig på mellandagsrean. Vi tror inte vi kommer få den till bättre pris innan vi ska använda den så det var lika bra att slå till. Vi hade redan bestämt oss för denna också. En Samsung på 7kg, 1400rpm, energiklass A+++ och Eco-bubble som gör att man kna tvätta på lägre temp om man vill.. Ordinarie pris var 5900 och på rean fick vi den för 3500. Vi tänkte ha en matchande torktumlare, men vi väntar till nästa rea på elgiganten för de är så jävla dyra :) De låg på 7500 på nätet. Däremot hade de en i butik i Jönköping för 5800 har jag för mig, men det var nog en utgående modell för den fanns inte kvar på nätet. Har de den kvar när vi flyttar in så tar vi nog den så fort de sänker priset. Alternativet var den minsta modellen för 4500, men den hade energiklass B och var inte riktigt lika effektiv enligt spec.
 
Hoppas bara vi blir av med standardgrejorna snabbt då vi inte vill ta av "inflyttningskapitalet" till detta, och man vill helst inte sälja använda grejer heller och få mindre betalt för dem.

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2015-03-15 00:02:04

Alltså fy sjutton vad jag blir avundsjuk! Vi har fortfarande inget bygglov och tiden tickar på kan man säga.. Linköpings kommun måste vara världssämst på detta! All lycka till er!

Svar: Haha! Det kan ta tid. I Värnamo har de säkert inte så många ärenden så det går fort :) Hoppas ni kommer igång snart!
Micke

Postat av: Heléne

Publicerad 2015-03-15 12:02:20

Hej Micke!

Spännande att det närmar sig leverans för er!

Jag är nyfiken på diskmaskinen från Cylinda som man kan sätta front på. Vi har nu beställt front från ballingslöv men letar diskmaskin. Vilken modell är detta?

Svar: Den heter DM285FI på Elgiganten. De verkar ha bäst pris också :) Vet inte om ni tog standardluckor i köket? Men Solid luckan ser likadan ut som Ikeas Vellinge om man vill vara snål :) Skiljer ett par mm i tjocklek bara!
Micke

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-05-17 20:43:25

Hej,vi är på gång art bygga ett Spira 211. Vi valde bort vitvarorna helt, men funderar på att ändra och göra som ni.

Vad fick ni för vitvarorna?

Svar: Hej! Vi har inte sålt det än om det var det du menade eftersom vi nyss fick huset levererat :) Men vi hade fått ett avdrag på 19000 om vi valt bort allt. Då utgår kyl, frys, ugn, häll och köksfläkt. Kollade lite på Elgiganten och bara kyl/frys ligger på 6000/st. Då kan man tänka på att Elgiganten är billiga jämfört med andra. Fläkten var väl inte så dyr, runt 3000, men den ville vi ändå inte ha. Tänkte ha den i garaget sen kanske :) Ugn och häll kommer jag inte ihåg pris på. Men allt som allt räknar vi med att få mer än 19 på Blocket iallafall. Beror ju på om man vill lägga ner jobbet också. Lycka till!
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela