byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Övervåning!

Publicerad 2015-01-26 10:28:00 i Allmänt, Huset, Övervåning,

Tänkte att man kunde lägga ut bilden på hur vi tänkt ha övervåningen sen, iallafall som vi tänker nu. Detta är bilden vi skickade till Beijer, därav måtten. Nu har jag inte ritat exakt, men ungefär så här blir det nog :) Det enda vi är osäkra på är om det går att göra badrummet så stort för ventilationen till avloppet går mitt i rummet där. Men det borde ju någon rörmokare veta.
 
 

Kommentarer

Postat av: Rebecka

Publicerad 2015-01-27 20:57:30

Åh, tycker verkligen om ovanvåningen. Ska antagligen bygga samma som ni men inreder vinden direkt. Kommer verkligen följa din blogg.
/R

Svar: Ja det känns som att man får lagom många rum och bra plats. Det är ju ungefär så de flesta gör fast kanske mindre badrum. Behöver man inte det extra sovrummet går det ju också göra som det huset i Göteborg jag la upp bild på. Göra ett större allrum, blir riktigt luftigt :)
Micke

Postat av: Erica

Publicerad 2015-01-28 16:44:57

Hej!
Vilket jättebadrum! Ni hade tänkt göra det mesta själva?
Vi har precis fått en offert på ett Solid 168 och med tutti (tomt, ovanvåning, bygglov m.m) Får vi det hela 3.352780 :-
Ganska mycket kostnader som läggs på..
Hua!
Vad har ni fått betala i bygglov, pantbrev m.m?

Svar: Hej! Ja vi ville ha lite större badrum ifall man tex vill ha både dusch och badkar, eller om man vill bygga en bastu i framtiden. Tycker det känns trångt när man ser ritningarna som Hjältevadshus rekommenderar :) Men vi försöker nog göra så mycket som möjligt själva, kör man fast så får man ju ta in någon. Det lär inte så farligt om allt ingår! Vi får ge 20 för bygglov och runt 57 för pantbrev och räntekostnader. Vart bygger ni i så fall?
Micke

Postat av: Erica

Publicerad 2015-01-31 11:31:10

I vår kalkyl har Hjältevadshus skrivit 70 för bygglov, tyckte det lät mycket!

Vi bygger utanför Södertälje, 5-6 mil ifrån Stockholm.
Bygglovet kanske är olika beroende kommun?

Vi vill ha så mycket som möjligt gjort innan vi flyttar in. Med två barn och två heltidsjobb ser jag inte riktigt när vi skulle ha tiden att göra ovanvåningen själva. Hjältevad tipsade om en firma som kunde hjälpa oss göra färdig ovanvåningen för 365.000. Vi funderade även på att ta bort kakel och klinker i badrum nere för att be firman som gör ovanvåningen även lägga på det nere. Hjältevad vill ha 45.500 för att lägga kakel och klinker. Känns som ett ganska stort påslag?


Svar: Ja det lät dyrt, men det är olika i alla kommuner. Vi ger 20. Vi har ju inga små än så vi tänker att vi gör klart allt över 3 år kanske. Låter som ett bra pris för en färdig övervåning, speciellt i Sthlmsområdet. Jo vi tyckte också att de var dyra med badrummet så vi kommer köpa kakel och klinker själva för 5-6000 och jobbet kommer bli 22-23000 enligt plattsättaren. Då kan man ju också välja kakel helt fritt och är inte begränsad till en leverantör. Riktigt billig tomt, vi får ge 300000.
Micke

Postat av: Erica

Publicerad 2015-01-31 11:55:04

Glömde säga att tomten vi köpt var superbillg. 485 :- för 1200 m2.

Postat av: Erica

Publicerad 2015-02-04 14:29:21

Hoppas du förstod att det skulle vara tre nollor bakom 485 :)
Blir nog bra i slutändan, men fy för denna beslutsångest. Vi har även kollat på Momehove - trivselshus budgetserie. Har du kikat på dem något?

Er övervåning kommer nog bli galant. Tycker det är svårt att få ett bra Allrum, stora rum (inte mindre än 10 m2) ett Ok badrum samt en bra förvaring.. Ni har lyckats bra.

Svar: Jo vi kikade på move 11 också :) Riktigt fint hus, men det blir lite dyrare än Spira så som vi ville ha det. Så vi fick i princip garaget också för samma pris som bara huset hos Movehome. Lite kul att 2 tomter från vår kom det upp ett move 11 i veckan :)
Micke

Postat av: Erica

Publicerad 2015-02-05 19:12:53

Ännu en fråga angående övervåning.
I vilket skick är den när det kommer ifrån fabrik?
Vi har valt att få den isolerad.
Vår snickare undrar om det bara är plastat eller spaltat/läktat??
Är det spånskiva på golvet eller inget alls???
Förlåt för mina frågor.. Men du verkar ha koll på läget =)

Svar: Ingen fara! Det är bara roligt att prata hus :) Från början är det oisolerat tak, men spånat golv, inget mer. Vi valde isolerat tak. Då sätter de isoleringen, plast och glesar 45cc upp till 220 takhöjd har jag för mig. Ovanför där glesar de 90cc tror jag. Konstigt och snålt, men man får sätta den sista glesen själv :)
Micke

Postat av: Andreas

Publicerad 2015-02-05 21:06:03

Hej!

Kul att vi hittat din blogg.
Vi funderar på att bygga något av husen från Spira-konceptet. Skulle vara intressant och veta vad du fick betala för liggande panel , braskamin och takkupa. Sen funderar jag över Garage, enligt vår säljare fanns inga garage att välja till Hjältevadshus, de rekommenderade ett externt bolag till detta, typ Björklöven eller nått i den stilen..
Tacksam för svar.
Andreas

Svar: Hej! Liggande panel och kaminen var det kampanj på när vi skrev entreprenadko traktet så det fick vi för halva priset. 11000 för panelen och ca 27000 för kamin. Men jag tror att de har höjt priserna lite nu också. Kupan fick vi ge 87000 för, det är nog samma pris nu. Garaget är ett Björklidens garage som vi tar genom Hjältevadshus. Eller det var iallafall de som säljaren förmedlade. I det första inlägget i bloggen står lite om vilka tillval vi gjorde, dock inga priser.
Micke

Postat av: Erica

Publicerad 2015-02-09 20:49:51

Tack för svaren :)
Jag tror nog vi bestämt oss för ett Solid ändå.. Jag är kär i trappan :D
Har även pratat med en snickare angående övervåningen, så nu gäller det väl att börja spåna lite på planlösning m.m för ovanvåning!

När det gäller Move #11 blev husen ganska snarlika i pris, men jag gillar detta hus mer. Dock vill min man hellre ha med platta på mark.. Vi får se om jag vinner striden ;)

Svar: Kul att ni bestämt er! Vi gillade också planlösningen i Solid, men kände att trappan snodde plats som vi ville ha i vardagsrummet. Platta på mark vs Isolergrund finns spaltmeter om på byggahus forumet. Båda har sina för och nackdelar, men jag personligen gillar isolergrunden bättre. Just för att man kan komma under och titta om man vill, och att golvvärmen blir snabbare :)
Micke

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-14 22:36:35

Hur gör man om vi vill ha 2 stora sov rum ,ett badrum och allrum

Svar: Man kan göra som Helene på bloggen lakespira.blogg.se gjort att man förlänger allrummet in i det ena sovrummet tex :)
Micke

Postat av: Anders

Publicerad 2015-07-26 16:33:05

Hej!

Du nämnde glesen här i kommentarerna och jag undrar vad det är för dimension på glesen? Det finns ju snålvariant på 17mm tjocklek och då riskerar man ju att punktera plasten på extremt många ställen när man sätter takgips...?

Svar: Hej! 21x70 är glesen enligt ett pm jag har i mailen.
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela