byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Uppdatering och ölbryggning :)

Publicerad 2015-02-14 18:45:00 i Allmänt, Huset, Ölbryggning,

Var på Beijer igen nu i veckan och kollade på kakel. Det visade sig att vi kan få kaklet där en tia billigare per kvm. Inga jättepengar när man bara ska runt 26-27 kvm, men det blir ändå en bärs och en pizza :) Även det svarta jag la upp bild på var de 50 kr lägre per kvm på. Nu har vi ju som sagt inte kollat med lågpriskedjorna än, men vi får se, man vill ha kvalitet också.
 
Vi har även nu kommit på att vi vill nog ha en mörkgrå ytterdörr. Man har ju 8 dagar på sig att göra ändringar från att man får tillbaka avropet. Det har inte kommit än så det ska nog inte vara några problem att ändra. Visningshuset på Husknuten i Götet hade ju en grå ytterdörr, riktigt snyggt och det bryter av det vita bra :)
 
Nu till något helt annat! Jag och en polare håller ju på att brygga öl. Tredje satsen är nu på flaskjäsning för att kolsyras och denna blev vi riktigt nöjda med. Tanken är att göra en IPA, men vid flasktappningen när vi smakade drog det nog mer åt APA-hållet. Alltså en American Pale Ale, eftersom den blev inte så humlestark och alkoholstark som det var tänkt. Får nog vänta med att fixa etiketter nästa gång :) Lite bilder här iallafall, nästa helg är det provsmakning!
 
Vatten till inmäskning!
 
Malten går i!
 
Mäskning i 1,5 timme!
 
Sen lakar vi med hink-i-hink metoden!
 
 
Dags att koka 1,5 timme!
 
Humle! 1 bittergiva, 2 smakgivor och 2 aromgivor!
 
Mums! :)
 
Jäsning 2 veckor!
 
Tappning och kapsylering!
 
Detta smakprovet var det sista grumliga, det färdiga ölet kommer vara mmycket klarare :)
 
Nu får vi vänta 2 veckor till på kolsyran!

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2015-02-15 11:08:39

Härligt att ni vågar planera och kolla priser. Vi inväntar fortfarande svar på bygglovet, olidligt spännande. Avrop och inflyttningsdatum har inte heller kommit till oss. Önskar jag hade samma optimistiska anda som er!

Svar: Samma läge som vi då :) Vi väntar på bygglov och avrop också, men vi har redan fått preliminärt leveransdatum i mitten av maj. Det är ju bara 3 månader kvar så vi tänker att det är lika bra att börja kolla allt redan nu. Då slipper man stressa när det väl är dags, och man tar inte något i farten som man blir missnöjd med i efterhand :)
Micke

Postat av: Anna

Publicerad 2015-02-16 10:46:14

Hej!
Tack för inbjudan :)
Skall bli kul att följa er resa. Det blir ju ett enormt badrum där uppe, härligt!
/Anna

Svar: Ja det kan vara bra om man vill ha tex både badkar och dusch, eller om vi vill ha bastu i framtiden :)
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela