byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Soldäck!

Publicerad 2015-02-17 16:21:00 i Allmänt, Huset, Tomten,

Nu har vi för skoj skull kollat lite vad som behövs till ett soldäck. Detta ligger ju kanske minst 1 år fram i tiden, men bra att veta ändå :) Satt och ritade lite på bilden nedan, ganska smidigt när de är skala 1:100. Då blir ju varje mm 1dm i verkligheten så man kan ha med de riktiga cc måtten, mängd trall osv för att räkna vad som går åt.
 
 
Denna ritningen är på fel håll eftersom vi ska ha spegelvänt, men måtten blir ju ändå samma. Det tjocka blyertsstrecket är ju alltså soldäcket då, runt 83kvm blir det. Vi har inte bestämt riktigt än om den kommer se ut exakt så här, eller om det blir lite sneda hörn kanske för att det ska hända nåt. Vet inte heller om det blir vanlig impregnerad trall (som vi i så fall laserar kanske) eller den bruna varianten. Många kanske och många alternativ här nu, men vi har ju tid på oss att bestämma hur vi vill ha det :) Vi kommer nog också vilja glasa in delen utanför köket. Men eftersom kommunen inte godkänner det i bygglovet så får vi antingen ta det som ett attefallsbygge på 15kvm sen och övertala grannen, eller söka nytt bygglov om vi vill ha större än 15kvm. På bilden står det ett pris på totalt 22500kr, men vi räknar med att kunna få ner det någonstans mellan 15-20000. Vi har kollat priserna på Beijer, det enda de inte hade på nätet som vi bara uppskattat pris på var justerbara plintar. Det som tillkommer här också utöver det vi räknat på är ju grus, markduk och om vi vill hyra plintborr. Kan ju vara idé om man inte vill gräva 26 hål för hand :) Det var allt för idag.
 
Ha en kladdig fettisdag :)

Kommentarer

Postat av: Frida

Publicerad 2015-02-19 14:19:52

Hej! Så roligt att hitta till er blogg för vi blir grannar 😊👍 vi håller på och bygger en smålandsvillan nybro på tomt T 😊 vårt hus kommer 4 mars och vi flyttar in senast 16 april! Känns helt overkligt! Men otroligt häftigt! 😀

Svar: Hej! Vad kul! :) Bakom våran tomt då ja. Misstänkte att det var ett Nybro när det stod SMV och man såg grunden till ett hus med en vinkel i veckan :) Ni har inte bloggat något om det?
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela