byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Matbord!

Publicerad 2015-08-14 16:22:00 i Allmänt,

 
Idag kom matbordet! Ett handbyggt furubord med en mörk bets från Bohusläns Möbelsnickeri.
 
När vi började titta på matbord (i höstas) så visste vininte riktigt vad vi var ute efter. Då hade Mio ett matbord som hette Isabelle och det såg ut nästan som det vi köpt nu. Vi fastnade verkligen för nyansen på ytan och benen på bordet. Det var ett kryssben med ett stödben från mitten av krysset upp i bordsskivan, skitsnyggt. De sa på Mio stt bordet skulle försvinna ett tag för att uppdateras då de hittat kvalitetsbrister. Men som med allt annat vi ska ha så utgick bordet helt innan vi hann beställa något.
 
Då började vi leta på blocket istället och hittade Bohusläns Möbelsnickeri. De hade massa olika rustika matbord som de dessutom kundanpassar efter önskemål. Så vi beställde ett som är lite ombyggt i benen för att likna det vi först såg på Mio, måtten blev 220x100. Detta birdet är i massiv furu, till skillnad från Mios bord som ofta är i MDF med en fanér. Dessutom gav vi knappt halva priset mot vad Mios bord kostade. 4675kr plus 1000kr i frakt. Bra pris! 
 
Nu ska vi bara hitta stolar också då. Vi funderar på att köpa några ekstolar vi såg på Ikea och betsa dem själva i samma bets som bordet, men vi får väl se :)

Kommentarer

Postat av: Sofia

Publicerad 2015-08-18 19:28:36

Hej! Vad fint ni har fått det :) vi ska också bygga med hjältevadshus och ska nu ha tekniskt samråd. Tänkte bara höra med er om er kommun krävde markplaneringsritning och om ni fick denna av hjältevadshus? Mvh Sofia

Svar: Hej! Nu är jag inte helt säker på vad en markplaneringsritning är. Hur byggnader är placerade på tomten? Eller menar du en ritning på själva tomten? Hur som helst, det sistnämnda krävdes inte, men det förstnämnda var väldigt noga och det ritade Hjältevadshus in på nybyggnadskartan som de fick från kommunen.
Micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela