byggakoja.blogg.se

Vi bygger ett Hjältevadshus Spira 168

Nu närmar det sig!

Publicerad 2015-04-09 00:46:53 i Allmänt, Badrum, Huset, Köket,

Nu är det bara 5 veckor till leverans av huset, och inom 1-2 veckor ska grunden påbörjas. Lite små uppdateringar denna veckan har vi. Tomten är nu betald av banken vilket innebär att byggkrediten nu är lyft för första gången. Imorgon kommer nog kvitto med posten, sen får vi vänta ett tag på köpebrevet då banken behövde det för att ordna lagfarten.
 
Snackade med plattsättaren till badrummet idag också och bokade in honom vecka 26. Nu har vi fått tillträdesdatum och det blev 17 juni, alltså onsdag vecka 25. Då har han 2 dagar på sig innan midsommar att komma in och mäta lite i badrummet. Jag har även pratat med en herre på Hjältevadshus om väggkonstruktionen i badrummet. Kan vara bra för alla som bygger Spira kanske att veta att de följer branschreglerna, vilket innebär att de reglar 45cc, sedan har de plywood och gips. Skitbra med plywood då man inte behöver oroa sig för att sätta upp kommod eller liknande vart man vill utan att behöva leta reglar att skruva i. Vet dock inte vilken kommod vi vill ha än. Vi ville inte ha den som Hjältevadshus hade som tillval eftersom den hade dörrar och inte lådor. Ikea har sin Gomorron. Men det finns bara 3 alternativ med handfat till den så vi får se. Vi känner att vi kanske inte vill köpa märkesgrejer heller typ Hafa eller Svedbergs då de ligger på 8-10000 och Ikeas 2500-3000.
 
Ett till bakslag blev det också i veckan. Den bänkskivan vi valde i köket har utgått och vi måste välja en ny. Problemet var att det var det vi velade mest över i köket och den ljusgråa var den enda vi gillade. Mycket dåligt av Ballingslöv att inte kunna informera Hjältevadshus om detta i förväg. Nu hade det kommit några nya skivor, men vi får se om vi hittar någon. Hjältevad ville ju helst ha in vårt val igår :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Micke

Från Värnamo! Denna bloggen kommer i huvudsak handla om husbygget!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela